Aanleveren van documenten en facturen

In dit artikel leggen wij uit op welke verschillende manieren je documenten en facturen kan aanleveren in Basecone.

Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Toegestane bestanden en bestandsformaten

Je kunt bestanden in de volgende bestandsformaten in Basecone verwerken of opslaan.

Herkennen en boeken .pdf, .jpg, .jpeg, .gif, .bmp, .png, .tif, .tiff, .xml
Alleen opslaan .xls, .xlsx, .docx, .txt, .csv, .swi, .mt940, .940, .sta
Gecomprimeerde bestanden .zip (elk bestand in de zip wordt apart behandeld)

Je kan op drie verschillende manieren documenten en facturen aanleveren in Basecone. Dit kan via de e-mail, het aanlevervak en via de Basecone app. Hieronder leggen wij deze drie opties uitgebreider aan je uit.

1. Aanleveren via de e-mail

Elke administratie in Basecone beschikt over een uniek Basecone e-mailadres, wat je kan doorgeven aan je leveranciers om de facturen te ontvangen. Het e-mailadres voor je administratie staat vermeld aan de linkerkant van het overzichtsscherm in de webapplicatie van Basecone. Je kunt dubbelklikken op de e-mail om deze te selecteren en deze te kopiëren. Het unieke Basecone e-mailadres is als volgt opgebouwd: <kantoorcode>.<administratiecode>@mailtobasecone.com

Een nog efficiëntere werkwijze is de leveranciers de factuur laten mailen naar je standaard e-mailadres of naar een specifiek e-mailadres zoals facturen@[jebedrijfsnaam].nl (indien je facturen van andere correspondentie wilt scheiden). Stuur de ontvangen e-mail van je leverancier door naar de juiste ordner in Basecone. Dit doe je door de factuur te “forwarden” naar <kantoorcode>.<administratiecode>@mailtobasecone.com. Voor verkoopfacturen: voeg aan het onderwerp het label [VRK] toe en de factuur zal automatisch in je verkoopordner terecht komen. Voor inkoopfacturen werkt dit ook, maar dan is de instelling "Alle documenten standaard taggen als inkoop (INK)" wellicht een betere optie.

Je levert je documenten via de e-mail aan door ze als bijlagen aan de e-mail toe te voegen. Er zit een limiet aan het aantal MB's dat Basecone kan verwerken via de e-mail. De complete e-mail mag niet meer dan 15 MB en/of 25 pagina's bevatten.

Meer informatie over het aanleveren via de e-mail kan je vinden op de artikel: Aanleveren via de e-mail. In dit artikel staan ook een aantal slimme tips voor het aanleveren via de e-mail beschreven. Je kan ook meer lezen over het Aanpassen van het Basecone e-mailadres of het instellen van een forward.

2. Aanleveren via het aanlevervak

Je kan ook je bestanden in Basecone aanleveren door één of meerdere bestanden op je computer te selecteren en te slepen naar het aanlevervak in Basecone. Laat de bestanden los in het vak en de bestanden worden in Basecone geplaatst. Ook is het mogelijk om met de muis op het vak klikken om één of meerdere bestanden te selecteren. Op deze manier kan je tot ongeveer 100 documenten tegelijk aanleveren.

Wanneer je een bestand aanlevert in Basecone via het aanlevervak, dan zie je direct of de documenten correct in Basecone staan.

3. Aanleveren via de Basecone app

Een derde mogelijkheid is dat je documenten aanlevert via de Basecone app. Meer informatie over deze app kan je vinden op deze pagina