FAQ Basecone app

Voor antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent de Basecone app

Sanne Docter avatar
Geschreven door Sanne Docter
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent het gebruik van de Basecone app.

De vragen zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

1. Basis (instellingen)

Wat zijn mijn inloggegevens voor de app?

De inloggegevens zijn hetzelfde als die van de webapplicatie van Basecone. Indien je je gebruikersnaam of kantoorcode niet weet, vraag deze op bij degene die jou als gebruiker heeft toegevoegd in Basecone. Je wachtwoord kun je (indien nodig) wijzigen via de "wachtwoord vergeten" optie op de webapplicatie van Basecone.

Ik werk in meerdere administraties, hoe verander ik deze in de app?

Dit doe je door op het gebouwtje rechtsbovenin te klikken.

Kan ik de Basecone app gebruiken voor het aanleveren van bonnen en ook voor het declareren?

In de Basecone app zijn nu alle functionaliteiten actief uit de Flux en Spenser app en daarmee vervangt de Basecone app deze apps. Je kan met de Basecone app dus aanleveren, autoriseren en declareren.

Houd bij het overstappen rekening met de benoemde punten.

Hoe verander ik de taal van mijn app?

De Basecone app neemt de standaard taalinstelling van je telefoon over. Deze kan je wijzigen bij de instellingen van je telefoon.

Hoe stel ik notificaties in (voor te autoriseren documenten)?

In de Basecone app kun je push notificaties ontvangen wanneer er een factuur klaar staat in Basecone om door jou geautoriseerd te worden. Hoe je dit in kunt stellen, vindt je hier.

Hoe update ik de app?

Je kan de app updaten in de App Store (IOS) of vanuit de Play Store (Android). Je kan de app hier opzoeken en klikken op "werk bij" of "update".

Wat betekent ... foutmelding?

Voor de betekenis van alle foutmeldingen in de app kan je hier terecht.

Kan ik de documenten uit de app printen / downloaden?

Nee, dit kan niet. Je kan wel een screenshot maken. Hoe je dit doet, verschilt per telefoon en kun je ongetwijfeld voor jouw telefoon vinden op Google.

2. Insturen van documenten

Welke rol heb ik nodig om documenten in te kunnen sturen?

Om documenten met de app te kunnen sturen naar de webapplicatie heb je de rol Klantgebruiker of Beperkte klantgebruiker nodig.

Hoe wijzig ik de betaalmethode?

Klik op de regel van de bon/factuur in de concepten kolom. Klik op het derde blokje "betaalmethode". Selecteer hier de betaalmethode.

• Een zakelijke betaling is voor het insturen van een factuur of bon.

• De opties prive betaling en creditcard betaling zijn voor het insturen van declaraties. Betreft je bon/factuur geen declaratie? Dan kies je dus voor de eerste optie.

Zodra je de betaalmethode hebt geselecteerd, kan je eventuele tags en opmerkingen toevoegen.

🚀 Nieuw! Je kan nu een opmerking meegeven aan een declaratie rapport. Zolang de declaratie niet verstuurd is, kan je bonnen blijven aanleveren en de opmerking blijven aanpassen. Daarna zie je dit bij verstuurde items > opmerkingen

3. Autoriseren van documenten

Waarom zie ik geen facturen om te autoriseren?

Wanneer je geen facturen ter autorisatie ziet, is het goed om eerst te controleren of je wel in juiste administratie zit. Met het gebouw icoontje rechtsbovenin, kan je van administratie wisselen.

Vervolgens is het goed om bij een autorisatiebeheerder (mogelijk de accountant) binnen de omgeving te controleren of je wel 'aan de beurt bent' om te autoriseren. Een factuur wordt pas zichtbaar voor autorisatie wanneer de autorisatoren voor jou, geautoriseerd hebben.

4. App status

In de mobiele app zie je verschillende statussen. Hieronder vind je terug wanneer jouw document welke status heeft.

App Status

App Status (Dutch)

IN BEHANDELING /

IN PROGRESS

• Gelinkt

• Getagt

• Herkend

• Verwerkt

AANGELEVERD /

DELIVERED

Aangeleverd

(Deze status verandert vrijwel direct in verwerkt en dus in progress)

GOEDGEKEURD /

APPROVED

Goedgekeurd door alle aangewezen autorisatoren)

• Voor het boeken

• Na het boeken

• Boeking goedgekeurd

GEBOEKT /

POSTED

Geboekt

AFGEWEZEN /

REJECTED

• Voor het boeken

• Boekingsvoorstel afgewezen

• Na het boeken

• Boeking afgewezen

ON HOLD

On hold door de autorisator

VERWIJDERD /

DELETED

• Verwijderd

• Gesplitst

• Samengevoegd

5. Ingestuurde documenten

Hoe ver kan terug je kijken in het app archief? En hoe kan je de gehele historie zien?

In de app kan je enkel de facturen zien welke je met de app hebt aangeleverd. Onder het kopje Verstuurde items vind je de documenten welke succesvol in Basecone zijn aangeleverd vanaf het moment dat je de Basecone app gebruikt (indien je hier niet handmatig regels verwijderd hebt). Voor het complete archief, kan je de webapplicatie van Basecone raadplegen.

Wat gebeurt er wanneer je een factuur verwijdert uit de app?

Ingestuurde facturen worden enkel van je telefoon/toestel verwijderd. Ze worden niet uit het archief van de webapplicatie van Basecone verwijderd.

Concepten worden wel volledig verwijderd, aangezien deze nog niet in het archief van de webapplicatie van Basecone zijn aangeleverd.

Waar komen mijn ingestuurde bonnen terecht?

Succesvol ingestuurde bonnen/facturen kan je vinden via de app bij Verstuurde items (en altijd in het archief van de webapplicatie van Basecone).
Het is afhankelijk van eventueel ingestelde autorisatieflows en meegegeven tags of de factuur bij te taggen, te autoriseren of te boeken komt te staan.

Bij Verstuurde items kunnen alle verzonden documenten gevonden worden, ingezonden via de app, e-mail en webapplicatie. Daar wordt ook gelijk het volgende weergeven:

• Naam;

• Waarde (als we die informatie in ons systeem hebben);

• Status;

• Datum waarop het is afgeleverd bij Basecone;

• Tag

Kan ik een ingestuurde factuur nog aanpassen?

Wanneer je een bon/factuur hebt ingestuurd, kan je deze in de app niet meer wijzigen. Totdat de factuur geboekt is, kan dit wel in de in de webapplicatie van Basecone.