De koppeling met SnelStart

Alles wat je moeten weten over de koppeling met SnelStart

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De nieuwe koppeling met het online boekhoudpakket SnelStart is live! Je kunt nu een koppeling maken met SnelStart in jouw Basecone omgeving, en inkoopfacturen en verkoopfacturen doorboeken naar SnelStart.

Let op: de koppeling betreft de online versie van SnelStart.

Koppeling maken

Om de koppeling te maken, ga je in het menu linksonder naar Instellingen (niveau Kantoor) > Boekhoudsysteem (tabblad). Vervolgens klik je onderaan op de knop Boekhoudsysteem toevoegen. Kies vervolgens voor SnelStart, typ bij Omschrijving de naam van de administratie in, en kies vervolgens welke Basecone Supergebruiker de Synchronisatiegebruiker is.

Let op: Bij het toevoegen van het nieuwe boekhoudsysteem is het belangrijk om in de omschrijving een uniek kenmerk mee te geven, bijvoorbeeld een code en daarna de bedrijfsnaam. Helaas kent SnelStart geen unieke administratiecode/kenmerk. Om overzicht te bewaren in Basecone kun je van deze omschrijving een uniek kenmerk maken.

Belangrijk om te weten is dat je voor de koppeling met SnelStart PER administratie een boekhoudkoppeling moet maken. Dit is nodig omdat SnelStart dit vereist.

Vervolgens word je automatisch doorgelinkt naar SnelStart, en kies je de administratie die je wilt koppelen:

Klik na het kiezen van de administratie op Koppel, en wacht totdat de koppeling is gelegd. Je keert automatisch terug in Basecone en ziet bij de koppeling staan of deze gelukt is:

Administratie toevoegen

De administratie is gekoppeld, nu kun je hem toevoegen in het scherm Administraties, ook onder de Instellingen:

Na het toevoegen van de administratie geef je de gebruikers die toegang moeten hebben, toegang. Ga naar Instellingen > Administraties. Klik hier op het tabblad Gebruikers en zet bij elke gebruiker die toegang moet hebben het knopje op Ja.

Vervolgens heb je een aantal instellingen in de administratie die je kunt beheren:

Aandachtspunten voor SnelStart in Basecone:

Er zijn een aantal aandachtspunten voor de koppeling met SnelStart:

• Bij grootboekrekeningen kan het voorkomen dat een kostenplaats verplicht is om in te voeren tijdens het boeken. Dit is een instelling op grootboekniveau uit SnelStart.

• De beschikbare tags zijn INK (inkoop), VRK (verkoop) en om documenten in Basecone op te slaan CUST (custom).

• Er kunnen kostenplaatsen worden meegegeven per boeking, maar geen projecten. Deze functionaliteit ondersteunt SnelStart niet.