Boekhoudsysteemkoppeling verwijderen

Lees hier wat je kan doen om een boekhoudsysteem te verwijderen

Team Basecone avatar
Geschreven door Team Basecone
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Na de release van donderdag 22 oktober 2020 is het mogelijk om als Supergebruiker een ongebruikte koppeling van een boekhoudsysteem te verwijderen. In dit artikel leggen we uit hoe dit te doen.

Administratie(s) verwijderen

Om een boekhoudsysteem koppeling te verwijderen is het van belang dat er geen enkele administratie van de betreffende koppeling nog aanwezig is in Basecone. Er mag ook geen demo of archief administratie aanwezig zijn in de betreffende boekhoudsysteem koppeling in Basecone.

Kortom; zorg eerst dat alle administratie(s) verwijderd zijn, maar voordat je dat doet, lees eerst de volgende alinea.

Let hierbij op het volgende

Indien een administratie afgesloten wordt, dan kan je de geboekte documenten zowel in Basecone als in het boekhoudpakket niet meer raadplegen.

In het kader van de bewaarplicht, zie deze link van de belastingdienst, is het belangrijk om jouw documenten digitaal te bewaren. Dit kan je op 2 manieren doen:

1. Download deze zelf handmatig, zie deze handleiding. (bij grote hoeveelheden kan optie 2 prettiger zijn)

2. Wij kunnen een data dump van administratie(s) aanleveren voor 50,00 euro excl. Btw. tot en met 10 administraties. Hiervoor dient de Supergebruiker een ingevuld opdrachtformulier, te mailen naar basecone.support@wolterskluwer.com.

Vervolgens kan je zelf de administratie(s) verwijderen via Instellingen > Administraties > klik aan de rechterkant op het prullenbakje.

Foutmelding indien administratie(s) nog niet verwijderd zijn

Indien nog niet alle administratie(s) in het boekhoudsysteem verwijderd zijn, dan krijg je een foutmelding bij het verwijderen van het boekhoudsysteem. Deze ziet er als volgt uit:

De knop met 'Verwijder boekhoudsysteem' is uitgegrijst.

Verwijderen boekhoudsysteem

Als alle administraties verwijderd zijn, dan kan het boekhoudsysteem verwijderd worden. Ga hiervoor naar Instellingen > Kantoor > Boekhoudsysteem.

Aan de rechterkant, onder Actions, klik je vervolgens op het prullenbakje. Vervolgens verschijnt er het volgende scherm:

Klik vervolgens op 'Verwijder boekhoudsysteem'.