Basecone omgeving aanmaken

Lees hier alles over beginnen met Basecone en het activeren van je proefabonnement

Danielle Buunk avatar
Geschreven door Danielle Buunk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je wilt starten met Basecone, is de eerste stap het activeren van je (proef)abonnement. Vervolgens kun je het boekhoudpakket waar je gebruik van maakt koppelen met Basecone en administraties uit het boekhoudsysteem toevoegen.

Als wilt weten of Basecone aansluit bij je wensen, kun je hier twee weken gratis gebruik van maken dankzij de proefperiode. Na twee weken kun je dit abonnement upgraden naar een premium abonnement, oftewel een betaald abonnement. Doe je dit niet, dan vervalt de toegang vanzelf.

De kosten van het Basecone premium abonnement kun je hier vinden.

Stap 1: Aanmeldingsformulier

Klik op de bovenstaande link, om te starten met het aanmaken van je eigen Basecone omgeving. Je vult dan het aanmeldingsformulier in met alle gegevens. Je maakt hierbij tevens de keuze voor de proefperiode of het premium abonnement. Dit dien je twee keer te bevestigen.

Stap 2: Abonnement activeren

De volgende stap is het activeren van je abonnement. Je maakt hier een eerste gebruiker aan en je kiest het wachtwoord voor deze gebruiker.  Deze gebruiker is de Basecone synchronisatiegebruiker.

Vervolgens kies je een kantoorcode. Dit is de unieke naam van je Basecone omgeving, die ook gebruikt wordt bij het inloggen in Basecone. Je kunt als kantoorcode bijvoorbeeld je bedrijfsnaam kiezen of een afkorting hiervan.

📌 Let op: De gebruikersnaam en kantoorcode worden niet naar je toegestuurd per e-mail. Zorg daarom dat je deze goed onthoudt.

Stap 3: Boekhoudsysteem koppelen

Aansluitend ga je de koppeling maken met het boekhoudsysteem. Met deze koppeling kun je later ook administraties toevoegen.

Allereerst moet je een keuze maken tussen de verschillende boekhoudsystemen. Selecteer hier het boekhoudsteem dat jij gebruikt.

Als je gebruik maakt van meerdere boekhoudsystemen, dan kun je deze later ook toevoegen. In eerste instantie maak je hier de koppeling met één boekhoudpakket.

Vervolgens dien je jouw inloggegevens van het boekhoudsysteem in te vullen. Je kunt hier het beste een gebruiker kiezen die toegang heeft tot alle administraties die je nu of later wilt koppelen met Basecone.

Bij sommige boekhoudsystemen wordt gevraagd een omschrijving in te vullen. De omschrijving kun je zelf kiezen, aan deze omschrijving kun je later dit boekhoudsysteem herkennen. Het hoeft niet overeen te komen met een omschrijving uit het betreffende boekhoudsysteem.

Stap 4: Administraties toevoegen

Als je de koppeling met het boekhoudpakket hebt gemaakt, dan kom je terecht in je eigen Basecone omgeving. Hier kun je de administraties die worden weergegeven selecteren en kiezen voor toevoegen. Je kunt per keer maximaal 5 administraties toevoegen.

Basecone controleert welke administraties in het boekhoudsysteem nog niet zijn gekoppeld met Basecone. Je kunt dus alleen administraties toevoegen die nog niet in Basecone staan. Daarnaast checkt Basecone of je wel toegang hebt tot deze administraties in het boekhoudpakket.

Staat de administratie die je wilt toevoegen er niet bij?

Waarschijnlijk heeft de gebruiker die ingesteld staat als synchronisatiegebruiker dan geen toegang tot de administratie in het boekhoudpakket. In dit artikel kun je lezen hoe je dit kunt oplossen.