Deze fout houdt in dat de geselecteerde BTW-code ervoor zorgt dat er extra velden (te zijnde goederen/diensten en het btw-nummer) beschikbaar komen in het boekingsscherm die ook ingevuld moeten worden. Deze fout verschijnt alleen als er geen ICP/ICV btwcodes zijn ingesteld in de administratie-instellingen. De extra velden zullen niet tevoorschijn komen in het boekingsscherm, ondanks dat de btw-code geselecteerd wordt. Dit is dan ook de oorzaak van de fout.

Administratie-instellingen in Basecone

Om dit in Basecone juist in te stellen, volg de volgende stappen:
Instellingen -> Administraties -> acties (bewerken) -> tabblad Instellingen.
Scroll naar beneden om de ICP / ICV btw-codes in het juiste veld te selecteren.
Scroll naar het einde van de pagina en sla de nieuwe instellingen op.

Nadat de BTW-code opgeslagen is, ga dan naar het boekingsscherm en selecteer de juiste BTW-code bij de factuur. De bijkomende velden zullen op de volgende manier verschijnen in het scherm:

• Kies of het goederen of diensten zijn;
  • Vul de landcode en het bijbehorende btwnummer in

Als alle velden ingevuld zijn, kun je de factuur boeken.

Krijg je nog steeds een foutmelding?

Als je nog steeds een foutmelding krijgt die gelijk is aan bovenstaande afbeelding, betekent dit dat de btw-instellingen niet goed ingesteld staat in Twinfield. Ga in Twinfield naar Instellingen -> Administratie instellingen. Controleer daar de volgende twee instellingen:

• Ga naar de instellingen van de btw-code en controleer welke btw-groep ingesteld is in deze btw-regel;
  • Ga naar de instellingen van de geselecteerde btw-groep en controleer of het hokje voor ICP (Intracommunautaire prestaties) aangevinkt is.

Zodra dit allemaal ingesteld is, zullen er geen foutmeldingen meer volgen in Basecone.