Twinfield: ik krijg een foutmelding bij het verwerken van een factuur met de btw-code ICP/ICV
Twinfield: ik krijg een foutmelding bij het verwerken van een factuur met de btw-code ICP/ICV

Uitvoeringstype moet worden ingevuld - Wat moet ik nu doen?

Team Basecone avatar
Geschreven door Team Basecone
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Deze fout houdt in dat de geselecteerde Btw-code ervoor zorgt dat er extra velden (te zijnde goederen/diensten en het Btw-nummer) beschikbaar komen in het boekingsscherm die ook ingevuld moeten worden. Deze fout verschijnt alleen als er geen ICP/ICV btw-codes zijn ingesteld in de administratie-instellingen.

Administratie-instellingen in Basecone

Om dit in Basecone juist in te stellen, volg de volgende stappen:
Instellingen -> Administraties -> acties (bewerken) -> tabblad Instellingen.
Scroll naar beneden naar Btw-instellingen. Zorg ervoor dat het veld Inkoop ICP btw codes leeg is. Inkoop heeft normaliter geen btw-code voor ICP.

Selecteer daarentegen wel een Btw-code bij Verkoop ICP btw codes.
Scroll naar het einde van de pagina en sla de nieuwe instellingen op.

Nadat de Btw-code opgeslagen is, ga dan naar het boekingsscherm en selecteer de opgeslagen Btw-code bij de factuur. De bijkomende velden zullen op de volgende manier verschijnen in het scherm:

• Kies of het goederen of diensten zijn;

• Vul de landcode en het bijbehorende Btw-nummer in

Als alle velden ingevuld zijn, kan je de factuur boeken.

Krijg je nog steeds een foutmelding?

Als je nog steeds een foutmelding krijgt die gelijk is aan bovenstaande afbeelding, betekent dit dat de btw-instellingen niet goed ingesteld staan in Twinfield. Ga in Twinfield naar Instellingen -> Administratie instellingen. Controleer daar de volgende twee instellingen:

• Ga naar de instellingen van de btw-code en controleer welke btw-groep ingesteld is in deze btw-regel;

• Ga naar de instellingen van de geselecteerde btw-groep en controleer of het hokje voor ICP (Intracommunautaire prestaties) aangevinkt is.

Zodra dit allemaal ingesteld is, zullen er geen foutmeldingen meer volgen in Basecone.

Foutcodes:
Uitvoeringstype moet worden ingevuld
Ongeldige XML- het element ‘performancetype’ mag niet worden aangeleverd.
Ongeldige XML- het element ‘performancecountry’ mag niet worden aangeleverd
Ongeldige XML- het element ‘performancevatnumber’ mag niet worden aangeleverd
Ongeldige XML- het element ‘performancedate’ mag niet worden aangeleverd