Kantoor-, administratie- en gebruikersinstellingen in Basecone
Gebruikersinstellingen
Basecone gebruiker koppelen aan een gebruiker in het boekhoudpakket
Basecone gebruiker koppelen aan een gebruiker in het boekhoudpakket

In dit artikel wordt alles uitgelegd wat met de boekhoudsysteemgebruiker te maken heeft

Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je bij de instellingen gaat naar (instellingen) > gebruikers > acties (bewerken) > tabblad boekhoudsysteemgebruikers, dan kun je een gebruiker uit het boekhoudpakket koppelen aan de Basecone gebruiker.
​

Houd rekening met de volgende punten:

1. Basecone haalt automatisch de beschikbare gebruikers op uit je boekhoudsysteem. De gebruikers dienen in het boekhoudsysteem te beschikken over voldoende rechten om te mogen boeken en om stambestanden te muteren. Basecone haalt alleen gebruikers op met een gelijke of lagere rol dan de gebruiker die je hebt aangewezen als synchronisatiegebruiker;

2. Stel bij elke gebruiker een Boekhoudsysteemgebruiker in als de gebruiker toegang zal krijgen tot de functie om facturen te boeken vanuit Basecone;

3. Gebruikers die alleen bestanden aanleveren, Basecone beheren, of bijvoorbeeld autoriseren, hoeven niet gekoppeld te worden aan een boekhoudsysteemgebruiker;

4. Stel het wachtwoord in van de gebruiker. Dit is het wachtwoord dat behoort bij de gebruiker uit het boekhoudsysteem, of laat de gebruiker dit zelf instellen. Elke gebruiker die toegang nodig heeft tot het Boekingsscherm in Basecone zal gevraagd worden eerst het wachtwoord voor het boekhoudsysteem in te voeren;

5. Controleer of de gebruikersnaam en het wachtwoord correct zijn.

📌 De medewerkers van Basecone hebben geen inzicht in wachtwoorden van gebruikers