De rol supergebruiker in Basecone

Ben jij de eerste gebruiker in Basecone dan heb je meerdere gebruikersrollen. Hier vind je daarover alle uitleg. Zo heb je een goede start!

Marianne Feijen avatar
Geschreven door Marianne Feijen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Doorloop de 4 basisstappen voor een perfecte inrichting van jouw Basecone omgeving. Als supergebruiker van Basecone ben je verantwoordelijk voor
de koppeling met het boekhoudpakket, toevoegen van administraties, aanmaken van gebruikers en het toekennen van gebruikersrechten. Daarnaast leg jij de basis voor een goede herkenning van facturen.

Stap 1: administratie toevoegen

Het kan zijn dat je dit al direct hebt gedaan, dan kan je deze stap overslaan. Als de koppeling met het boekhoudsysteem is gemaakt, kun je administraties gaan toevoegen.

Stap 2: stamgegevens administratie invullen

Vul de stamgegevens van de administratie(s) zoals IBAN, KVK en BTW nummer in. Deze unieke gegevens zijn van essentieel belang voor een goede leveranciers- en klantherkenning.

Maak je gebruik van Twinfield?
Maak dan de factuur zichtbaar in Twinfield: Zonder het aanpassen van deze instelling zal de factuur niet zichtbaar zijn in Twinfield. Volg onze handleiding stap voor stap.

Stap 3: gebruikers toevoegen en beheren

Geef jouw collega's of boekhouder toegang tot Basecone door hen als gebruiker toe te voegen. Zorg daarbij voor de juiste gebruikersrollen en de juiste gebruikersinstellingen.

💡 Zorg dat de gebruiker IBAN nummers kan aanpassen (instellingen > gebruikers > acties/bewerke tabblad instellingen)
💡 Koppel de gebruiker met het boekhoudpakket om te kunnen boeken (instellingen > gebruikers > acties/bewerke tabblad boekhoudsysteemgebruikers)

Stap 4: bereid je voor op automatisch boeken

Maak meteen een gebruiker aan met de naam autoboeker en stel deze in als autoboeker op kantoorniveau. Vergeet ook niet op de autoboeker vast te koppelen met het boekhoudpakket.

Meer info over de andere gebruikersrollen: