Om ervoor te zorgen dat je direct aan de slag kunt met de administraties die je hebt toegevoegd, hebben we nog 3 tips voor je.

1. Zorg dat alle stamgegevens volledig gevuld zijn
  2. Instellingen checken in je boekhoudpakket

Heb je nog geen administraties aangemaakt?  Dan kun je het beste eerst dit artikel lezen, hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je nieuwe administraties kunt toevoegen in Basecone.

Goed om te weten: Je kunt de administratie instellingen vinden door in Basecone te gaan naar instellingen > administraties > acties (bewerken).

Stamgegevens invullen

Zorg ervoor dat je de gegevens van de administratie volledig hebt ingevuld, om een betere herkenning van facturen te krijgen. Doordat Basecone de eigen gegevens kan uitsluiten, matchten we nu de juiste leverancier of klant aan de factuur.

Zie de afbeelding hieronder voor de stamgegevens die ingevuld moeten worden.
Het gaat om het tablad algemeen en het tabblad adresgegevens.

LET OP. Als je Exact Online of Twinfield gebruikt, vul dan het Kamer van Koophandelnummer en het BTW nummer daar in de stamgegevens in. Basecone neemt deze gegevens direct over vanuit deze twee boekhoudpakketten.

Als de adresgegevens niet gesynchroniseerd worden, dan kun je klikken op adres toevoegen en handmatig de gegevens invullen. Eventueel kun je op deze manier ook een extra adres (bijvoorbeeld een postbus) toevoegen.

Instellingen checken in je boekhoudpakket

Wanneer je een administratie hebt toegevoegd, is het goed om na te gaan of de instellingen in je boekhoudpakket goed staan.

Twinfield: Lees hier het artikel waarin dit wordt uitgelegd.
Exact: Lees hier het artikel waarin dit wordt uitgelegd.