Migraties
Checklist externe migraties

Waar je op letten bij een externe migratie van een administratie? Loop deze checklist na voordat je een externe migratie start in Basecone.

Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

1. Aandachtspunten

• Externe migraties zijn mogelijk voor deze boekhoudpakketten: Exact Online (NL), Twinfield, Boekhoudgemak & Multivers, Xero, AccountView en Snelstart.
    Je kunt alleen een administratie verplaatsen binnen hetzelfde boekhoudpakket, niet van bijvoorbeeld Exact Online naar Twinfield.

• De kosten voor een migratie bedragen € 39,00 (exclusief BTW) per administratie, met een maximum totaalbedrag voor de hele migratie van € 300,- (exclusief BTW). Deze kosten brengen wij in rekening bij de nieuwe Basecone omgeving, de ontvangende partij.

• Als de administratiecode(s) wijzigen in het boekhoudpakket, geef dit aan tijdens de aanvraag van de migratie in de nieuwe omgeving, door de nieuwe administratiecode te selecteren in de lijst met beschikbare administraties. Hiervoor is het noodzakelijk dat de migratie in het boekhoudpakket is afgerond.

• Beschik je nog niet over een Basecone omgeving, vraag dan een omgeving aan via het aanmeldformulier. Vul alle gegevens in en sluit een Basecone abonnement af. Je kan niet migreren naar een free trial omgeving.
    Voeg hierna de koppeling met het boekhoudpakket toe, maar niet de administraties. Deze worden via de migratie overgezet.

• Zonder akkoord van één van de Supergebruikers van de huidige kantooromgeving in Basecone, is het niet mogelijk de migratie te voltooien.

• Als de administratie binnen het boekhoudpakket ook wordt gemigreerd, dan is het belangrijk om dit eerst af te ronden. Pas als dit is voltooid, kan Basecone overgezet worden.

• Voeg de administratie niet rechtstreeks toe vanuit het boekhoudpakket, anders kun je tijdens de migratie de beschikbare administratie niet selecteren. Basecone kan maar 1 unieke combinatie administratiecode/administratienaam tegelijk bevatten.

• Bij een migratie worden enkel de documenten gemigreerd. Instellingen (zoals workflows en automatiseringsregels) worden niet mee gemigreerd en zal je opnieuw moeten instellen.

• Maakt de klant in deze administratie gebruik van de autorisatiemodule? Dan dienen alle documenten afgekeurd of goedgekeurd te worden voordat de migratie plaatsvindt.
    Dit geldt ook voor documenten die in een (standaard) workflow geselecteerd zijn. Ook moeten alle workflows per over te zetten administraties vooraf handmatig verwijderd worden.

• We zetten bij een migratie de documenten over en niet de gebruikers. De gebruikers dienen daarom opnieuw aangemaakt te worden in de nieuwe omgeving. Ter volledigheid; sommige gebruikers hebben een eigen opgebouwd archief, zoals bijvoorbeeld een autorisator of een beperkt klantgebruiker. Omdat de gebruikers opnieuw worden aangemaakt, ben je dit eigen opgebouwde archief 'kwijt'.

• Wanneer er gebruikers aanwezig zijn in de huidige omgeving die alleen toegang hebben tot de te migreren administraties, dan kunnen deze gebruikers na de migratie in de oude Basecone omgeving verwijderd worden.
    Na de migratie hebben deze gebruikers tot geen enkele administratie meer toegang. Zie je deze gebruikers dan niet meer staan in het gebruikersoverzicht, lees hier hoe je de gebruikers dan toch nog kunt verwijderen.

• Let erop dat de nieuwe administratiecodes uit maximaal 10 karakters mogen bestaan, omdat dit het maximum is van het lokale e-mail gedeelte van het administratie e-mailadres.

• Let erop dat je bij de migratie opdracht goed controleert of de juiste administratie(s) geselecteerd zijn.

• Let erop dat je als ontvangende (nieuwe) partij ook goed controleert of dit de juiste administratie(s) betreft.

• Het is niet mogelijk om subadministraties te migreren, dit zijn kopieën van bestaande administraties, met een ander e-mailadres.

• De administratie wordt volledig overgezet, dus inclusief betaalovereenkomst. Als dit niet wenselijk is, kun je via onze Support afdeling de betaalovereenkomst laten verwijderen.

2. Video verplaatsen administratie

3. Video importeren administratie