Basecone app - een overzicht

Met de Basecone app kan je documenten aanleveren, autoriseren en declareren.

Patrick Blijs avatar
Geschreven door Patrick Blijs
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruik je de Basecone app nog niet? Scan dan onderstaande QR-code. Na het downloaden kan je direct inloggen met jouw gebruikersnaam, wachtwoord en de kantoorcode. Heb je deze gegevens niet, vraag deze op bij degene die jou als gebruiker heeft toegevoegd in Basecone.

🚀 Sinds 11 juli 2023 kun je ook in de app zien of een administratie op archief staat.

Inloggen in de Basecone app

Wanneer je de app opent, zal deze éénmalig vragen naar jouw gebruikersnaam, het wachtwoord en de kantoorcode. Heb je deze niet, vraag deze op bij degene die jou als gebruiker heeft toegevoegd in Basecone. Hierna maak je éénmalig een pincode aan, waarmee je elke keer kunt inloggen.
Tenslotte is het mogelijk om via biometrische gegevens in te loggen, dit kan met een vingerafdruk (Android) of met gezichtsherkenning (iOS).

Op de afbeelding hieronder zie je het beginscherm, hier kies je jouw standaard administratie.

Veilig inloggen met Face ID of Touch ID

• Face ID is alleen beschikbaar voor iOS gebruikers

• Touch ID is beschikbaar voor iOS en Android gebruikers

Deze functionaliteit kan aangezet worden in de Basecone app bij Instellingen > Mijn App instellingen. Afhankelijk van de instellingen van je telefoon (indien ondersteund) zal de optie Touch ID of Face ID hier zichtbaar zijn. Indien nodig raadpleeg de handleiding van jouw telefoon.

Systeemvereisten

iOS: Basecone ondersteunt ieder type toestel van Apple met een operating system vanaf iOS 14.0. iOS 14.0 kan gedownload worden vanaf iPhone 6S / SE. (Bestaande apps op toestellen onder iOS 14.0 kunnen nog wel gebruikt, maar niet geupdate of nieuw gedownload worden).

Android: Basecone ondersteunt ieder type toestel van Android met een operating system vanaf Android 8.0. Mocht je operating system ouder zijn dan Android 8.0, dan adviseren wij om (indien mogelijk) de software van Android te updaten.

Windows: De Basecone app is niet beschikbaar voor Windows telefoons.

Aanleveren

Iedere Basecone gebruiker met de rol klantgebruiker kan de app openen en facturen aanleveren.

In de app kan je alle verzonden documenten terugvinden (vanuit de app maar ook e-mail en webapplicatie). Daar wordt ook gelijk het volgende weergeven:

• Naam;

• Waarde (als we die informatie in ons systeem hebben);

• Status;
    - Aangeleverd
    - In behandeling
    - Goedgekeurd
    - Afgewezen
    - Geboekt
    - Verwijderd
    -On hold

• Datum waarop het is afgeleverd bij Basecone;

• Tag

💡 Tip: Mocht je ook de gebruikersrol autorisator hebben dan opent de app zich vanuit deze gebruikersrol en dien je onderaan het scherm op documenten te klikken om vanuit daar te kunnen uploaden.

Wil je meer informatie over aanleveren van facturen via de Basecone app, lees dan dit artikel.

Autoriseren

Om te kunnen autoriseren via de Basecone app heb je de rol autorisator nodig. De kosten hiervoor zijn € 4,50 per gebruiker per maand. Lees in dit artikel hoe je documenten via de app moet autoriseren.

Declareren; activeren in de webapplicatie en indienen via de app.

Wil je declareren, dan zal je deze functionaliteit eerst moeten activeren in de gebruikersinstellingen in de webapplicatie. De kosten hiervoor zijn € 3,50 per gebruiker per maand. Lees in dit artikel hoe je de declaratiemodule kan activeren.

Met de declaratiemodule kan je twee typen declaraties indienen, namelijk een privé uitgave of uitgave via (zakelijke) creditcard. In dit artikel lees je hoe je declaraties kan indienen via de app.

Veelgestelde vragen

In dit artikel vind je het antwoord op de veelgestelde vragen omtrent het gebruik van de Basecone app. Hierin worden ook foutmeldingen in de app en het instellen van push notificaties behandeld.