AccountView: Facturen opvragen en bekijken in AccountView

Hoe kun je bij de boeking in AccountView de PDF van het geboekte document zichtbaar maken?

Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan vanuit AccountView direct een document of factuur opvragen. Hiervoor ga je naar dagboekbladzijden. Daar vind je het scherm dagboekinvoer. Onder het tabblad notitie staat de link naar het document. Om het document daadwerkelijk te kunnen raadplegen dien je ctrl ingedrukt te houden en vervolgens te klikken op de link.

Sinds donderdag 12 maart 2020 is het nu ook mogelijk om een kopie van de factuur mee te sturen naar Account View zodat deze direct zichtbaar is in het boekingsscherm. Dit is per administratie in te stellen. Dit doe je als volgt:

Ga in Basecone naar Instellingen > Administraties > selecteer een administratie via Acties (Bewerken) aan de rechterkant > ga naar tab Instellingen > zet Stuur PDF van factuur mee met boeking op 'Ja'.

Wanneer je deze instelling hebt ingeschakeld dan wordt de factuur in AccountView weergegeven. Dit zie je door naar de dagboekbladzijden te gaan en vervolgens naar het tabblad documenten. Hieronder een voorbeeld ter illustratie.

Graag aandacht voor de volgende zaken:

• Als de instelling op “nee” staat dan wordt alleen de Basecone-link gestuurd.
    Wanneer de instelling op “ja” staat dan wordt zowel de Basecone-link als de PDF gestuurd.

• De administratie instelling Stuur PDF van factuur mee met boeking staat standaard voor iedere administratie op 'nee'.