Kantoor-, administratie- en gebruikersinstellingen in Basecone
Administratie-instellingen
AccountView: factuurnummers langer dan 10 tekens & het veld betalingsreferentie
AccountView: factuurnummers langer dan 10 tekens & het veld betalingsreferentie

Informatie over het automatisch inkorten van te lange factuurnummers en het gebruikmaken van het veld betalingsreferentie.

Marianne Feijen avatar
Geschreven door Marianne Feijen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een nieuwe instelling in Basecone zorgt er voor dat langere factuurnummers worden overgenomen in het veld betalingsreferentie, indien gewenst. Het originele factuurnummer wordt afgekort naar 10 karakters en in het veld Factuurnummer geplaatst. Deze oplossing is opgenomen in de release van 24 april 2020.

Afgelopen release (3.178) hebben we een mooie aanpassing doorgevoerd voor factuurnummers langer dan 10 karakters in combinatie met AccountView. Omdat het aantal karakters in AccountView is gemaximaliseerd op 10 gaf dit regelmatig foutmeldingen in Basecone. In de huidige versie van Basecone is een nieuwe instelling opgenomen die per administratie aangezet moet worden.

Instelling factuurnummer afkorten

De nieuwe instelling zorgt ervoor dat het volledige factuurnummer in het veld Betalingsreferentie wordt geplaatst. Het (te lange) factuurnummer wordt afgekort tot de laatste 10 karakters en opgenomen in het veld Factuurnummer.

📌 Let op! Een reeds ingevoerde betalingsreferentie wordt hiermee overschreven.

De afkorting van het factuurnummer vindt alleen plaats als het originele factuurnummer langer is dan 10 karakters. Bij een korter factuurnummer blijft het veld Betalingsreferentie leeg en wordt het factuurnummer ongewijzigd overgenomen in het veld Factuurnummer.

Administratie instellingen

Voordat je gebruik kunt maken van deze functionaliteit, dient deze te worden aangezet in de instellingen van de administratie. Je kunt deze vinden door te gaan naar Instellingen >Administraties >Acties (bewerken) >tabblad ‘Instellingen’ >Kort factuurnummer.….als betaalreferentie.

Instelling over het gebruik van het veld Betalingsreferentie

Sinds de release van 14 januari 2021 is het mogelijk om zelf te bepalen of je het veld Betalingsreferentie wil gebruiken of niet. Het gaat om de volgende instelling:

Indien je deze instelling op Nee hebt staan, dan ben je vrij om eigen Betalingsreferentie te gebruiken, die je eventueel ook kan opslaan bij de leverancier.

Indien deze instelling op Ja staat, dan wordt het volledige factuurnummer ingevuld in het veld Betalingsreferentie.

📌Tip: Originele PDF meesturen

Het is nu ook mogelijk om naast de gebruikelijke documentlink ook de originele PDF mee te sturen naar AccountView. Je kunt deze instelling vinden door te gaan naar Instellingen >Administraties >Acties (bewerken) >tabblad ‘Instellingen’ >Stuur PDF van factuur mee met boeking.