Om ervoor te zorgen dat de gebruikers die je aanmaakt in Basecone, gelijk goed van slag kunnen hebben we een aantal tips voor je. Heb je nog geen gebruikers aangemaakt, dan kun je het beste eerst dit artikel lezen, hierin wordt stap voor stap uitgelegd waar je op moet letten bij het aanmaken van gebruikers.

• Zorg ervoor dat de gebruiker een wachtwoord kan instellen
  • Stel de workloadmatrix in als beginscherm
  • Zorg dat de gebruiker IBAN nummers kan aanpassen
  • Maak de juiste combinaties van gebruikersrollen

Zorg ervoor dat de gebruiker een wachtwoord kan instellen

Als de persoon die je hebt aangemaakt als gebruiker nog niet gestart is met Bassecone, kun je bij de gebruikersinstellingen bij het tabblad algemeen deze gebruiker een link sturen om het wachtwoord voor Basecone in te stellen.

Het linkje wordt verstuurd naar het -mailadres dat hier ook is ingesteld.

Let op: Basecone geeft de kantoorcode en gebruikersnaam niet autmatisch door aan de klant of collega die je als gebruiker hebt aangemaakt. Deze dien je apart nog door te geven.

Stel de workloadmatrix in als beginscherm

Per gebruiker in Basecone kun je instellen waar deze gebruiker binnenkomt na het inloggen in Basecone. Deze instelling staat standaard op het homescherm. Wij raden je aan dit te wijzigen naar de workloadmatrix. In de workloadmatrix heeft de gebruiker direct een goed beeld van wat hij of zij nog moet doen.

Je kunt dit wijzigen in het tabblad intstellingen bij de gebruiker.

Zorg dat de gebruiker IBAN nummers kan aanpassen

Vanuit veiligheidsoverwegingen is het in Basecone zo ingesteld dat gebruikers niet direct de IBAN van een klant of leverancier kunnen aanpassen. Als je een gebruiker deze mogelijkheid wel wilt geven is het goed om de instelling bankreking/IBAN aanpassen op ja te zetten.

Je kunt deze instelling ook wijzigen in het tabblad intstellingen bij de gebruiker.

Maak de juiste combinaties van gebruikersrollen

In het tabblad gebruikersrollen kun je de rollen van een gebruiker selecteren.
Er zijn twee combinaties van gebruikersrollen die je beter niet samen aan kunt zetten:

• Accountant of boekhouder mkb
    Zorg ervoor dat je een gebruiker met een boekende rol accountant of boekhouder mkb maakt. Het is niet nodig om een gebruiker zowel de rol van accountant als de rol van boekhouder mkb te geven. Dit is namelijke conflicterend en kan voor foutmeldingen zorgen.
  • Klantgebruiker of beperkt klantgebruiker
    Wanneer je deze beide rollen aanzet, dan is de rol van beperkt klantgebruiker leidend. Maak daarom een keuze tussen een van deze twee rollen. Een beperkt klantgebruiker kan in Basecone alleen de documenten kan zien die hij zelf heeft aangeleverd, een klantgebruiker kan alle documenten zien.

Wil je weten welke rollen je moet kiezen? Dan kun je meer lezen in de artikel: Gebruikersrollen. Hierin wordt uitgebreid uitleg gegeven.