Uploaden & taggen

In dit scherm kun je facturen uploaden, taggen en toewijzen aan een autorisator vóór het boeken.

Patrick Blijs avatar
Geschreven door Patrick Blijs
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het Uploaden & Taggen scherm past bij de meest efficiënte werkwijze van Basecone. Het scherm heeft een vergelijkbare layout met de andere vernieuwde schermen en biedt daardmee meer gebruiksgemak door een uniforme werkwijze.

📌 Activeer de rol klantgebruiker om toegang te krijgen tot het Uploaden & taggen scherm.

💡 Goed om vooraf te weten

• Na het inloggen starten alle gebruikers vanaf heden in de workloadmatrix. Met de introductie van het uploaden & taggen scherm is het Home-scherm komen te vervallen

• Goedkeuren of afkeuren van facturen bij autorisatie vóór het boeken is vanaf heden alleen mogelijk via het autorisatie scherm

• Het archief bereik je via de grijze menubalk (het pictogram van een documentbakje) of door op geboekt te klikken in de workloadmatrix

Uploaden & taggen scherm

In dit scherm draait het om het toewijzen van facturen aan het juiste dagboek en/of het toewijzen van autorisatie vóór het boeken. Daarbij het volgende:

• ALT+Q om de tag te bevestigen;

• CTRL + SHIFT + klik om een selectie te maken;

• SPACE + pijl naar boven/beneden om een selectie te maken;

• Actiebalk rechtsonder;

• Sorteren in de kolommen;

• Drag and drop op de gehele pagina;

• Navigeren naar een andere administratie via de company switcher (rechts bovenin het scherm), of door terug te gaan naar de workloadmatrix​

Video van het uploaden & taggen scherm

Hoe bereik je het scherm

• Via de workloadmatrix door op het cijfer bij te taggen te klikken

• Via het menu, bij het tweede icoontje van boven (het icoontje van een label

Taggen van documenten

Selecteer één of meerdere documenten. Vervolgens kun je rechtsonder kiezen voor INK of VRK. Klik op de 3 puntjes voor de tags CUST, BNK, KAS en MEMO (beschikbaarheid hiervan is afhankelijk van het gekoppelde boekhoudpakket).

Autorisatie voor het boeken en/of kostenplaats en/of project toewijzen

Klik je op een tag dan zie je een pop-up scherm. In dit scherm kun je autorisatie voor het boeken en eventueel een projectcode en/of kostenplaats toewijzen.

📌Kies je hier een autorisatieflow of losse autorisatoren dan pas je bij dit document [autoriseren voor boeken] toe. Het document dient eerst goedgekeurd te worden voordat deze geboekt kan worden.

Document verwijderen, documentnaam aanpassen, administratie wisselen, samenvoegen en splitsen

Selecteer een document. Vervolgens zie je rechtsonder in de actiebalk de opties oplichten. Klik op de actie die je wilt uitvoeren.

Tijd besparen met de standaard tag INK

📌 Deze informatie is voor gebruikers met de rol accountant of boekhouder MKB.

Verwerk je enkel inkoopfacturen in een administratie? Activeer dan de instelling Tag alle documenten als inkoop [INK] via de administratie instellingen. De workloadmatrix gebruik je vervolgens om te gaan naar: te autoriseren documenten voor het boeken, te boeken documenten, geboekte documenten en te autoriseren na het boeken. Meer over deze instelling kan je lezen in dit artikel: Standaard tag INK instellen.