Als je wilt starten met Basecone, is de eerste stap het activeren van je (proef)abonnement. Vervolgens kun je  het boekhoudpakket waar je gebruik van maakt koppelen met Basecone en administraties uit het boekhoudsysteem toevoegen. In dit artikel zullen we de stappen in dit proces bij langs gaan.

1. Aanmeldingsformulier invullen
  2. Abonnement activeren
  3. Boekhoudsysteem koppelen
  4. Administraties toevoegen

Als wilt weten of Basecone aansluit bij je wensen, kun je twee weken gratis gebruik maken van ons proefabonnement. Na twee weken kun je dit abonnement activeren naar een premium abonnement, oftewel een betaald abonnement.

De kosten van het Basecone premium abonnement kun je hier vinden.

stap 1: Aanmeldingsformulier

Wanneer je klikt op bovenstaande link, kun je starten met het aanmaken van je eigen Basecone omgeving. Je vult dan eerst het aanmeldingsformulier in met alle gegevens. Deze dien je vervolgens nog te bevestigen.

Stap 2: Abonnement activeren

De volgende stap is het activeren van je abonnement. Je maakt hier een eerste gebruiker aan en je kiest het wachtwoord van deze gebruiker.

Daarnaast kies je ook een kantoorcode. Dit is de unieke naam van je Basecone omgeving, die ook gebruikt wordt bij het inloggen in Basecone. Je kunt als kantoorcode bijvoorbeeld je bedrijfsnaam kiezen of een afkorting hiervan.

Let op: De gebruikersnaam en kantoorcode worden niet naar je toegestuurd per e-mail. Zorg daarom dat je deze goed onthoudt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een password manager.

Stap 3: Boekhoudsysteem koppelen

Nadat je  de eerste gebruiker hebt aangemaakt en de kantoorcode hebt gekozen, kun je de koppeling gaan maken met het boekhoudsysteem. Met deze koppeling kun je later ook administraties aan toevoegen.

Allereerst moet je een keuze maken tussen de verschillende boekhoudsystemen. Selecteer hier het boekhoudsteem dat jij gebruikt.

Als je gebruik maakt van meerdere boekhoudsystemen, dan kun je deze later ook toevoegen. In eerste instantie maak je hier de koppeling met het één boekhoudpakket.

Vervolgens dien je jouw inloggegevens van het boekhoudsysteem in te vullen. Je kunt hier het beste een gebruikerkiezen die toegang heeft tot alle administraties die je nu of later wilt koppelen met Basecone.

Bij sommige boekhoudsystemen wordt gevraagd een omschrijving in te vullen. De omschrijving kun je zelf kiezen, aan deze omschrijving kun je later dit boekhoudsysteem herkennen. Het hoeft niet overeen te komen met een omschrijving uit het betreffende boekhoudsysteem/

Stap 4: Administraties toevoegen

Als je de koppeling met het boekhoudpakket hebt gemaakt, dan kom je terecht in je eigen Basecone omgeving. Hier kun je de administraties toe gaan voegen die in je scherm staan.