Autoriseren van facturen (vóór het boeken)

In dit artikel lees je hoe je als autorisator de documenten vóór het boeken kan goedkeuren.

Team Basecone avatar
Geschreven door Team Basecone
Meer dan een week geleden bijgewerkt

📌Dit artikel gaat over autorisatie vóór het boeken.

Met de gebruikersrol autorisator kun je documenten goed- of afkeuren. Daarnaast kun je opmerkingen meegeven en de autorisator wijzigen. Lees in dit artikel alles over de mogelijkheden en hoe je als autorisator jouw documentenflow goed beheerst en de notificaties. Werk met de Basecone app en ontvang realtime notificaties, of werk via de webapplicatie (online).

Notificatie bij autorisatie vóór het boeken (via e-mail)

Op vastgestelde tijdstippen ontvangt een autorisator een e-mail met te autoriseren documenten. De berichtgeving bij autorisatie vóór het boeken wordt elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend verzonden. Staat het document langer dan 48 uur met de status "te autoriseren" bij de desbetreffende autorisator staat, dan wordt de email verzonden. Meer informatie over de autorisatie notificaties kan je hier vinden.

Goedkeuren van facturen in de Basecone app

Gebruik de Basecone app om facturen op je telefoon te autoriseren. Download de app in de App Store of Google Play store. Na het downloaden kun je direct inloggen en starten met autoriseren. Je ziet meteen hoeveel documenten er voor je klaarstaan en met de pushnotificties word je real-time geinformeerd over nieuwe documenten. Lees meer over de Basecone app.

Goedkeuren van facturen in de Basecone webapplicatie

Na het inloggen kom je terecht in de workloadmatrix. Klik op het getal in de kolom autrosatie vóór het boeken of op het vinkje in de grijze menubalk om in het autorisatiescherm te komen.

In het Autorisatie-scherm zie je nu het tabblad Voor het boeken. Op dit tabblad vind je jouw te autoriseren documenten. ​Je kunt deze pagina inrichten zoals jij dat wilt. Sleep de kolommen en bewerken de kolommen door op het tandwieltje aan de rechterzijde te klikken.

Goedkeuren of afkeuren (On hold is alleen beschikbaar bij na het boeken)

Selecteer één of meerdere documenten, controleer de factuur en kies voor afkeuren of goedkeuren.

Na goedkeuren is de factuur beschikbaar voor de volgende autorisator of beschikbaar om de boeken. Na afkeuren dan wordt de factuur weer beschikbaar bij te taggen documenten. On Hold zetten is niet mogelijk bij autorisatie voor het boeken.

Autorisator wijzigen

Het kan voorkomen dat je niet zelf de factuur wilt goedkeuren of afwijzen, maar dat een andere autorisator de factuur dient te beoordelen. Selecteer dan het document en klik op verander autorisator. Het is verplicht om een reden op te geven.