Autoriseren vóór het boeken in Basecone, uitgelegd in minder dan 1 minuut.

Na het inloggen zie je het overzichtsscherm in Basecone. Als je alleen de rol van autorisator hebt dan zie je ook alleen de facturen die je zelf dient te beoordelen. Als je meerdere rollen gebruikersrollen hebt dan is het aan te bevelen om in het filter alleen de te autoriseren documenten in te stellen. Zie de afbeelding hieronder hoe je dit filter instelt.

Goedkeuren of afkeuren

Nadat je een document hebt geselecteerd krijg je rechtsboven in je scherm de optie "Goedkeuren" of "Afkeuren". Als je het eens bent met de factuur, klik dan op Goedkeuren (dit kan ook via sneltoetscombinatie Alt+Q) dan zal de factuur beschikbaar komen om te boeken - of doorgestuurd worden naar de volgende autorisator. Wanneer je het niet eens bent met de factuur, klik dan op Afkeuren.

Autorisator wijzigen

Het kan voorkomen dat je niet zelf de factuur wilt goedkeuren of afwijzen, maar dat je van mening bent dat een andere autorisator de factuur dient te beoordelen. Klik dan op de oog-icoon en kies hier een nieuwe autorisator en geef de reden op waarom je de autorisator wil wijzigen.

Notificatie

Een autorisator ontvangt niet een notificatie per nieuw te autoriseren factuur, maar deze notificaties worden op vastgestelde tijden verzonden.  Meer informatie over de autorisatie notificaties kan je hier vinden.

Goedkeuren van facturen in de Basecone app

Als je wilt autoriseren op je mobiele telefoon kun je dit gemakkelijk doen met de Basecone app. Je kunt de app downloaden in de App Store en Google Play. Na het downloaden kun je direct inloggen en starten met autoriseren.

Wanneer je ingelogd bent, zie je direct hoeveel documenten er voor je klaarstaan. Met de Basecone app kun je documenten autoriseren op je smartphone, waar en wanneer je wilt. Goedkeuren, afkeuren, on hold zetten, de toegewezen autorisator wijzigen, opmerkingen lezen en toevoegen – dit kan eenvoudig, overal en snel met de Basecone app.

Lees alles over de nieuwe app

Let op: Werk je met Basecone Flux? Goedkeuren van facturen in de Basecone Flux app kan tot 1 december 2020.

Heb je het antwoord gevonden?