Twinfield: supplier creation failure. Ongeldige IBAN. Ongeldige BIC.
Twinfield: supplier creation failure. Ongeldige IBAN. Ongeldige BIC.

Waarom krijg ik de melding dat het een ongeldige IBAN betreft?

Rosa van Malsen avatar
Geschreven door Rosa van Malsen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het opslaan van de dimensie crediteuren kan bij het vullen van de stamgegevens de melding worden gegeven dat het een ongeldige IBAN of BIC betreft.

In Basecone kan dit gebeuren in het boekingsscherm. In Twinfield bij het opslaan van de dimensie crediteuren of via de blauwe tegel Leveranciers, bij het vullen van de stamgegevens.

Bij het opslaan wordt gecontroleerd of de opbouw van de IBAN overeenkomt met de instelling voor het land. Vaak wordt deze melding gegeven als het een buitenlandse IBAN betreft. Het is belangrijk om het land te wijzigen op de pagina 'Banken', in Twinfield, onder de instellingen van de bank op de relatie.

Kijk voor meer informatie in dit artikel.