Opnieuw de verbinding met Twinfield instellen, OAuth2

We leggen uit waarom en hoe je de verbinding met Basecone en Twinfield opnieuw moet instellen.

Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom is het nodig om de verbinding met Twinfield opnieuw in te stellen?
Vanaf 1 november 2021 zal Twinfield de huidige manier van verbinden via de API niet meer ondersteunen. Dat betekent dat we over zullen gaan stappen naar een nieuwe manier van verbinden. Een datum hiervoor, wanneer de oude verbinding vervalt, is nog niet bekend gemaakt door Twinfield.

Deze nieuwe manier van verbinden is veiliger en technisch gezien stabieler. Alle Twinfield gebruikers zullen daarom via Basecone opnieuw hun verbinding met Twinfield in moeten stellen. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je opnieuw de verbinding met Twinfield kan instellen. Heb je andere vragen, neem dan eens een kijkje bij onze FAQ omtrent dit onderwerp.

Verbinding synchronisatiegebruiker

Indien er een andere gebruiker bestaat als synchronisatiegebruiker, vraag dan de beheerder van de synchronisatiegebruiker de koppeling te maken.

Er zijn 3 scenario’s te onderscheiden

1. Verbonden: Er is al een OAuth2 verbinding, de gebruiker hoeft geen actie te ondernemen. (je kan de blauwe knop 'Bekijk oude verbindingsinstellingen' negeren)

2. Opnieuw verbinden: Er is nog een oude verbinding, klik op Opnieuw verbinden.

3. Niet verbonden: Er is nog helemaal geen koppeling met Twinfield, klik op Koppeling maken.

Stappenplan opnieuw verbinden
    Alle Twinfield gebruikers bij het tabblad 'boekhoudsysteemgebruiker' zien dat de connectie binnenkort verloopt. Je komt hier via de volgende stappen:

• Log in, in Basecone en klik rechtsbovenin het scherm op het poppetje (gebruikersinstellingen)

• Ga naar het tabblad Boekhoudsysteemgebruikers

• Indien er geen verbinding is, klik op Koppeling maken/Connect

• Bij een bestaande verbinding, klik op Opnieuw verbinden/Reconnect

Login in Twinfield

• In het inlogscherm van Twinfield vul je jouw inloggegevens in en klik op Login.

• Dit geldt ook indien je inlogt met een Wolters Kluwer Account.

• Indien je in een ander tabblad al reeds bent ingelogd in Twinfield zal je meteen naar het scherm worden genavigeerd waar je je instellingen kan bekijken.

Let op: ben je ingelogd via een “Single Sign-on” (SSO) applicatie dan wordt er toch nog gevraagd om je inloggegevens in te vullen.

Bevestig de koppeling
Je komt op onderstaande pagina terecht, welke door ons al correct is ingesteld. Je hoeft enkel op Yes, allow te klikken om dit te bevestigen en de koppeling daadwerkelijk tot stand te brengen.

Let op: de vinkjes bij Organisation Profile en Organisation User dienen geselecteerd te blijven.

Je komt hierna terug in Basecone.

Let op​: dit dient voor iedere Twinfield-koppeling afzonderlijk te gebeuren.