FAQ opnieuw verbinden met Twinfield, OAuth2

Je zal de verbinding tussen Twinfield en Basecone opnieuw moeten instellen, OAuth2. Lees hier de FAQ en antwoorden hierop.

Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Lees hier verder voor de FAQ en antwoorden over deze nieuwe manier van verbinden.

1. Wat moet ik doen om opnieuw te verbinden?

1. Login in Basecone

2. Klik op het poppetje rechtsboven en ga naar Gebruikersinstellingen

3. Ga naar het tabblad Boekhoudsysteemgebruikers

4. Per gebruikt boekhoudsysteem dient de koppeling opnieuw gemaakt te worden. Indien hier reeds Verbonden staat, dan hoef je geen actie meer te ondernemen.

5. Indien van toepassing, klik op Opnieuw verbinden

6. Login in Twinfield. Indien je al ingelogd bent in Twinfield, dan hoef je niet opnieuw in te loggen.

7. Klik op Yes, Allow

2. Hoe kan ik zien of ik al via OAuth2 ben verbonden?

1. Login in Basecone

2. Klik op het poppetje rechtsboven en ga naar Gebruikersinstellingen

3. Ga naar het tabblad Boekhoudsysteemgebruikers

4. Achter het Twinfield boekhoudsysteem zie je in het groen Verbonden/Connected staan (zie de bovenste regel in de volgende afbeelding)

Er zijn drie scenario's, zoals te zien is in bovenstaande afbeelding:

1. Bovenste regel: de nieuwe en meer veilige OAuth2-koppeling

2. Middelste regel: er is nog helemaal geen koppeling. Klik op Koppeling maken om Basecone met Twinfield OAuth2 te verbinden

3. Onderste regel: de oude OAuth1-koppeling. Klik op Opnieuw verbinden om met OAuth2 te verbinden

3. Het lukt mij niet om opnieuw de verbinding met Twinfield in te stellen. Waardoor komt dit?

Controleer of de inloggegevens van Twinfield kloppen. Mocht je je wachtwoord willen resetten dan kun je hier lezen hoe je dat het beste kunt doen.

4. Waarom is het nodig om opnieuw de verbinding met Twinfield in te stellen?

De nieuwe manier van verbinden is veiliger:
- Nadat een gebruiker opnieuw de verbinding met Twinfield heeft ingesteld kan MFA worden geactiveerd. Dit is iets wat eerder niet mogelijk was in combinatie met Basecone.
- Basecone slaat de Twinfield credentials niet meer zelf op.
- Gebruikers kunnen de toegang achteraf in Twinfield zelf intrekken.

Daarnaast is de nieuwe manier van verbinden technisch gezien stabieler.