Soms wil je nadat een factuur is geboekt, nog een extra document aan de factuur toevoegen. Je kunt dit doen door de link naar de documenten in Unit4 te vervangen door een nieuwe link. Hieronder vind je een stappenplan hoe je dit het beste kunt doen.

Wanneer je een document wilt toevoegen aan een boeking die niet in gemaakt via Basecone, dan kan dit op dezelfde manier als hieronder beschreven. Niet alle stappen zijn dan van toepassing.

Stap 1: Voeg de factuur en de bijlage samen

• Zorg ervoor dat het document dat je als bijlage wilt toevoegen in Basecone bij de te taggen documenten staat.
  • De factuur die reeds is geboekt, dien je nogmaals aan te leveren in Basecone. Je kunt dit gemakkelijk doen door het document op te zoeken in het archief van Basecone en deze te downloaden. Je kunt deze vervolgens aanleveren via het aanlevervak in Basecone.

Tip: Kun je de boeking niet zo snel vinden? Zoek in het archief op het boekstuknummer, dan heb je het document zo gevonden!

• Als de twee documenten beiden zijn aangeleverd in Basecone, kun je deze gaan samenvoegen tot één document via het home-scherm.

Stap 2: Geef het document de custom tag

• Het nieuwe document dat je hebt gecreëerd geef je nu de customtag. Nadat je het document deze tag hebt gegeven verdwijnt het document uit je overzicht in het homescherm, je kunt deze dan terugvinden in het archief.

Stap 3: Kopieer de link van het document

• Zoek het document op in het archief en vink het document aan.
  • Kies hier dan op de button Document link
  • Daarna klik je op Genereer link
  • Als laatste klik je op Kopieer Link

Stap 4: Vervang de documentlink in Unit4

• Log in op U4 Multivers Online
  • Ga naar Algemeen - Taken – Document Management
  • Kies bij Relatie voor de betreffende crediteur
  • Kies bij Gelinkt aan voor Inkoopfactuur en zoek daarachter het betreffende boekstuknummer erbij
  • Klik op Nieuw
  • Bij de regel Bestand, plak de link uit Basecone
  • Klik op Opslaan

Het document kunt u vervolgens als volgt opzoeken

• Ga naar Info – Crediteuren
  • Zoek het betreffende crediteurnummer op
  • Ga naar het tabblad Facturen
  • Dubbelklik op de betreffende factuurregel
  • Klik op het icoontje Document management