Boekhoudgemak & Multivers: Hoe kan ik een bijlage toevoegen aan een bestaande boeking?
Boekhoudgemak & Multivers: Hoe kan ik een bijlage toevoegen aan een bestaande boeking?

Voge een bijlage toe aan een bestaande boeking - Boekhoudgemak & Multivers

Team Basecone avatar
Geschreven door Team Basecone
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms wil je nadat een factuur is geboekt, nog een extra document aan de factuur toevoegen. Je kunt dit doen door de link naar de documenten in Boekhoudgemak & Multivers te vervangen door een nieuwe link. Hieronder vind je een stappenplan hoe je dit het beste kunt doen.

Wanneer je een document wilt toevoegen aan een boeking die niet in gemaakt via Basecone, dan kan dit op dezelfde manier als hieronder beschreven. Niet alle stappen zijn dan van toepassing.

Stap 1: Voeg de factuur en de bijlage samen

• Zorg ervoor dat het document dat je als bijlage wilt toevoegen in Basecone bij de te taggen documenten staat.

• De factuur die reeds is geboekt, dien je nogmaals aan te leveren in Basecone. Je kunt dit gemakkelijk doen door het document op te zoeken in het archief en te downloaden. Lever het document vervolgens aan via het Uploaden & taggen-scherm.

Tip: Kun je de boeking niet zo snel vinden? Zoek in het archief op het boekstuknummer, dan heb je het document zo gevonden!

• Als de twee documenten beiden zijn aangeleverd in Basecone, kun je deze gaan samenvoegen tot één document.

Stap 2: Geef het document de customtag

• Het nieuwe document dat je hebt gecreëerd geef je nu de customtag. Nadat je het document deze tag hebt gegeven verdwijnt het document uit je overzicht in het homescherm, je kunt deze dan terugvinden in het archief.

Stap 3: Kopieer de link van het document

• Zoek het document op in het archief en vink het document aan. Vervolgens heb je verschillende opties om uit te kiezen, je klikt hier dan op de button document link (dit kan niet bij Excel bestanden).

• Daarna klik je op genereer link.

• Als laatste klik je op kopieer link

Stap 4: Vervang de documentlink in Boekhoudgemak & Multivers

• Ga naar Algemeen - Taken – Document Management

• Kies bij Relatie voor de betreffende crediteur

• Kies bij Gelinkt aan voor Inkoopfactuur en zoek daarachter het betreffende boekstuknummer erbij

• Klik op Nieuw

• Bij de regel Bestand, plak de link uit Basecone

• Klik op Opslaan

Het document kunt je vervolgens als volgt opzoeken:

• Ga naar Info – Crediteuren

• Zoek het betreffende crediteurnummer op

• Ga naar het tabblad Facturen

• Dubbelklik op de betreffende factuurregel

• Klik op het icoontje Document management