Het kan soms voorkomen dat je één of meerdere facturen verkeerd tagt. Bijvoorbeeld doordat je inkoopfacturen per ongeluk tagt als verkoopfacturen.

Lees hieronder verder hoe je de tag kan verwijderen van een factuur.

Verkeerde tag: INK, VRK, MEMO of KAS

Als je de factuur per ongeluk verkeerd getagged hebt, kun je deze tag heel gemakkelijk verwijderen als het document nog niet geboekt is in Basecone. Het is niet nodig om de hele factuur uit Basecone te halen en opnieuw in Basecone in te schieten.

Er zijn twee manieren om deze tags in Basecone af te wijzen en te verwijderen:

• Boekingsscherm:
    Klik rechtsboven op de knop “Afwijzen”. Dit kan alleen document per document gebeuren. Je kunt op deze manier alleen de INK, VRK, MEMO of KAS verwijderen van de factuur.
  • Validatiescherm:
    Klik linksboven op de knop “Afwijzen”. Dit kan tot 10 documenten per keer. Het is niet mogelijk om hier de KAS tag mee af te wijzen.

Nadat de documenten afgewezen zijn, zullen de documenten weer te zien zijn in het “home”-scherm met de status “nog te taggen documenten”. De documenten zijn dan klaar om opnieuw getagged te worden. Voor meer informatie over het taggen van documenten zie het volgende artikel: Taggen voor documenten.

Verkeerde tag: BANK of CUST

Als je het document per ongeluk getagged hebt als BANK of CUST, kun je deze tag verwijderen in het archief van Basecone. Als je het document niet direct ziet, kun je aan de linkerkant de filters gebruiken om het document op te zoeken. Als je het document gevonden hebt, selecteer dan het vierkantje voor de factuur. Je kunt ook meerdere documenten selecteren om dezelfde tag te verwijderen. Zodra je de juiste documenten geselecteerd hebt, komt er bovenin een menubalk tevoorschijn waarin je op de knop: “Verwijder tag” klikt. Het document zal dan teruggezet worden naar homescherm met de status “nog te taggen documenten”.  Het document kan dan opnieuw getagged worden.