Hoe verwijder of verander ik een verkeerde tag?

Lees hoe je een tag kan afwijzen zonder de factuur te verwijderen.

Team Basecone avatar
Geschreven door Team Basecone
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan soms voorkomen dat je één of meerdere facturen een verkeerde tag geeft. Lees hieronder verder hoe je de tag kan afwijzen zonder de factuur te verwijderen.

Verkeerde tag: INK, VRK, MEMO of KAS

Als je de factuur per ongeluk verkeerd getagged hebt, kun je deze tag gemakkelijk verwijderen als het document nog niet geboekt is. Er zijn twee manieren om deze tags in Basecone af te wijzen en te verwijderen.

• Boekingsscherm Klik rechtsboven op de knop afwijzen. Dit kan alleen document per document gebeuren met de tags INK, VRK, MEMO of KAS.

• Validatiescherm Selecteer de documenten en klik rechtsonder op afwijzen. Dit kan met meerdere documenten tegelijk. Het is niet mogelijk om hier de KAS tag mee af te wijzen.

Nadat de documenten afgewezen zijn, zullen de documenten te zien zijn in het uploaden & taggen-scherm met de status te taggen. Voor meer informatie over het taggen van documenten zie het volgende artikel: Taggen voor documenten.

Verkeerde tag: BANK of CUST

Als je het document per ongeluk getagd hebt als BANK of CUST dan kun je deze tag verwijderen in het archief van Basecone. Als je het document niet direct ziet, kun je aan de linkerkant de filters gebruiken om het document op te zoeken.

Als je het document gevonden hebt, selecteer dan het vierkantje voor de factuur. Je kunt ook meerdere documenten selecteren om dezelfde tag te verwijderen. Zodra je de juiste documenten geselecteerd hebt, komt er bovenin een menubalk tevoorschijn waarin je op de knop: verwijder tag klikt. Het document zal dan teruggezet worden naar het uploaden & taggen-scherm met de status te taggen en kan opnieuw getagd worden.