Dagboek instellingen

Lees hier hoe je in meerdere dagboeken van hetzelfde type kunt boeken en hoe je een standaard dagboek kunt instellen.

Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van meerdere dagboeken van hetzelfde type (bijvoorbeeld meerdere inkoopdagboeken), dan is het via Basecone ook mogelijk om in deze dagboeken te boeken.

In het kort

• Je kunt in de instellingen een standaard dagboek instellen per type dagboek.

• Als je wilt boeken in een ander dagboek dan het standaard dagboek, dan kan in het boekingssscherm een ander dagboek worden geselecteerd.

Dagboek instellingen

Per administratie kun je per type dagboek een standaard dagboek instellen. Dit dagboek staat standaard ingesteld voor elke boeking.

Je kunt de dagboek instellingen per administratie in Basecone vinden door te gaan naar Instellingen > Administraties > Acties (bewerken) > tabblad Instellingen.

Exact, Boekhoudgemak & Multivers en AccountView

In de instellingen van een Exact, Boekhoudgemak & Multivers en AccountView administratie zijn alle inkoop- en verkoopdagboeken zichtbaar die beschikbaar zijn in het boekhoudpakket. Deze worden automatisch gesynchroniseerd met het boekhoudpakket. Je kunt hier per type een standaard dagboek instellen. Dit dagboek wordt als standaard gebruikt voor alle boekingen.

Wanneer er in het boekhoudpakket geen inkoop- of verkoopdagboeken aanwezig zijn, dan is er in Basecone geen optie een standaard dagboek te selecteren.

Twinfield

In de instellingen van een Twinfield administratie is het vanaf woensdag 25 november 2020 mogelijk een ander inkoop- en memoriaaldagboek in te stellen. Deze dagboeken worden gesynchroniseerd uit Twinfield.

Het is bovendien mogelijk om meerdere verkoop- en kasdagboeken toe te voegen. Verkoopdagboeken worden gesynchroniseerd, maar kasdagboeken nog niet. Deze kan je toevoegen door de code van het kasdagboek in te vullen en vervolgens op de plus-button te klikken. Vervolgens kan je een standaard dagboek selecteren.
📌 Gebruik alleen hoofdletters voor de dagboek code.

Kies een ander dagboek in het boekingsscherm

In het boekingsscherm wordt het ingestelde standaard dagboek getoond. Wanneer je wilt boeken in een ander dagboek, dan kun je (indien beschikbaar) dit dagboek selecteren. De factuur wordt dan geboekt in het geselecteerde dagboek.

Let op: Het dagboek dat in het boekingsscherm getoond wordt, wordt op het moment van taggen geselecteerd. Als na het taggen van het document het standaard dagboek wordt gewijzigd, dan is deze wijziging nog niet doorgevoerd voor de documenten die reeds getagged zijn.