Overzichtsscherm openen

Het overzichtsscherm is op drie manieren bereiken:

• automatisch na het inloggen in Basecone
  • klikken op het logo linksboven in het scherm
  • kiezen voor de optie Home in het menu

Onderdelen

Het overzichtsscherm van Basecone bestaat uit 3 kolommen.

Navigatiemenu

Via de symbolen in het linkermenu schakel je naar de diverse functies in Basecone. Afhankelijk van de gebruikersrol tref je hier meer of minder opties aan. Wanneer je met je muis op een menuoptie gaat staan, zie je welke optie dit betreft.

Linkerkolom

In de tweede kolom staan de administraties die gekoppeld zijn tussen de boekhoudsysteem en Basecone en waartoe de gebruiker in Basecone ook toegang heeft gekregen. De administratie waarin je werkt is opengeklapt en vermeldt de naam van de administratie, de code, het aantal documenten en wanneer er voor het laatst gewerkt is in de administratie. Via het aanlevervak kan je snel documenten in Basecone slepen, deze worden direct geupload. Bij elke administratie is te zien hoeveel documenten er beschikbaar zijn die op basis van de van jouw bevoegdheden in Basecone een actie nodig hebben, zoals taggen of boeken. Boven de kolom is het mogelijk om snel te zoeken op de naam van de administratie. Bij elke administratie is ook het unieke e-mailadres te zien dat aan een administratie is gekoppeld. Stuur je bijlage naar dit e-mailadres ,dan komt de bijlagen in de betreffende administratie te staan.

Middelste kolom

Heb je een administratie geselecteerd dan zie je in de middelste kolom alle documenten die met jouw bevoegdheden in Basecone getoond kunnen worden. Het geselecteerde document geeft het aantal pagina’s van het document en de Document Timeline weer. De Document Timeline is een overzicht van elke actie en stap die het document doorlopen heeft van het moment van aanleveren tot het
moment van boeken en archiveren. Bovendien is het mogelijk de naam van het document wijzigen of het document splitsen in aparte pagina’s. Daarnaast kan je het document samenvoegen met andere documenten. Boven de kolom kan je zoeken op de naam van een document en doormiddel van de icoontjes naast het zoekveld de getoonde documenten filteren op Nog te taggen, Nog te
autoriseren
en Nog te boeken documenten. Ook kan je het Archief openen.

Rechterkolom

In de rechter kolom is een afbeelding te zien van het document dat je in de derde kolom hebt geselecteerd. Dit document kan je verkleinen of vergroten, en je kunt door de pagina’s van het document bladeren of scrollen (het scrollen is in te stellen per gebruiker via Instellingen  > Gebruikers >  tab Instellingen.

Boven deze kolom staat een button met 2 pijltjes - hiermee kan je documenten snel verplaatsen naar een andere administratie en het document van voorzien een Tag (label). Rechtsboven zie je nog 2 knoppen, via de linker knop kan je commentaar kan je toevoegen, met de rechter knop kan je het document verwijderen.

Menu

Het menu van Basecone bevindt zich rechtsbovenin het scherm van de webapplicatie van Basecone. Afhankelijk van de rol die je hebt als gebruiker, tref je hier meer of minder opties aan.

Kies een van de opties uit het menu om een bepaalde functie te openen. Door rechtsboven in het scherm op het persoonssymbool te klikken kan je  enkele basisinstellingen wijzigen.