In de nieuwe Spenser update hebben we een aantal aanpassingen gedaan aan de camera-functionaliteit van Spenser. Hiermee wordt het makkelijker om de camera te gebruiken in Spenser.

• De camera functie staat standaard op Handmatig
  • De menufunctie van de camera is verplaats naar bovenaan het scherm

In dit artikel leggen we alle camera functionaliteiten uit:

• Hoe maak ik een foto?
  • De camera functie handmatig of automatisch?
  • Hoe zet ik de zaklamp aan?

Hoe maak ik een foto?

Wanneer je in Spenser op het plus icoon klikt onderaan je scherm, kun je afbeeldingen toevoegen aan Spenser. Je hebt hier twee opties om afbeeldingen te uploaden:

• Het rode icoontje om een foto te maken met de Spenser app
  • Het groene icoontje om een opgeslagen afbeelding van jouw telefoon te uploaden

Wanneer je kiest om een foto te maken, de optie van een enkel item is automatisch geselecteerd. Zonder iets aan te passen kun je zo een document maken of een document met meerdere pagina's.

Als je snel meerdere documenten wilt maken, klik op het derde icoontje om te switchen naar de meerdere items modus. Deze optie is bedoeld om meerdere foto's achter elkaar te maken van enkele facturen/bonnen. Dit is ideaal als je een rits facturen/bonnetjes hebt die je snel achter elkaar wilt fotograferen.

Als je de foto wilt terugzien kun je linksonder op de verkleinde foto klikken zodat je de foto nogmaals kan bekijken. Indien je klaar bent, klik je op Gereed en dan komen de foto's in het menu In afwachting te staan. Hier kun je aangeven of het een Factuur of een Declaratie betreft. In de volgende artikelen lees je hier meer over:

• Factuur: het opslaan of verzenden van facturen en bonnetjes
  • Declaratie: het doen van declaraties.

NB: als je alleen facturen kunt indienen omdat de instelling "Declaratie" uitstaat bij jouw gebruikersinstelling, kom je direct in het Versturen/Opslaan scherm na klikken op Gereed.

Automatisch of handmatig maken van foto

De camera functionaliteit staat standaard op Handmatig. Dit betekent dat elke foto handmatig moet worden gemaakt. Bij de handmatige modus kun je zelf aangeven wanneer je de foto wilt nemen. Na de foto krijg je ook te zien welk gedeelte van de foto wordt weggesneden, en dit kun je eventueel aanpassen om de kwaliteit van de foto te verbeteren. Daarnaast kun je de foto ook roteren indien de foto verkeerd is genomen (icoontje rechtsboven in beeld).

Als je automatisch foto's wilt laten maken, zet de Auto modus door op het M-icoontje te klikken (zie afbeelding hierboven). Als er gekozen wordt voor de automatische modus, dan maakt de camera automatisch een foto als er sprake is van een scherpe foto met de juiste achtergrond, zodat er een kwalitatief goede foto uitkomt. In dit geval worden de niet bruikbare randen ook automatisch weggesneden. De app geeft feedback als je bijvoorbeeld de positie van de camera moet veranderen.

Hoe zet ik de zaklamp aan?

De zaklamp functie staat standaard uit. Als je klikt op het zaklamp icoontje rechtsboven in het scherm, dan gaat de zaklamp functionaliteit van de camera aan. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de foto beter wordt indien er sprake is van te weinig licht om te foto goed te maken. In de automatische modus wordt overigens bij een donkere omgeving de tip gegeven om de zaklamp aan te zetten en de foto zal niet genomen zodra de omgeving lichter is.