In dit artikel laten we zien hoe je als gebruiker kunt inloggen indien de twee-factor authenticatie verplicht is gesteld in jullie omgeving.

Inloggen via verificatiecode verzonden per SMS

Als de kantoorinstelling voor twee-factor authenticatie in jouw omgeving verplicht is, zijn er drie inlogscenario's mogelijk, afhankelijk of je mobiele nummer bekend is in Basecone.

Na het invoeren van jouw gebruikersnaam en wachtwoord opent een nieuw scherm, waar je de verificatiecode kunt opgeven en inloggen.

• Wanneer jouw mobiele nummer is ingevoerd en bevestigd in Basecone, wordt automatisch een SMS met verificatiecode verzonden naar jouw mobiele nummer. Na correct invoeren ben je ingelogd bij de webapplicatie.
  • Wanneer jouw mobiele nummer is ingevoerd in Basecone, maar niet is bevestigd door jou als gebruiker, wordt het ingevoerde mobiele nummer in het nieuwe scherm getoond. Na het controleren van dit nummer klik je op "Doorgaan" en een SMS met verificatiecode wordt verstuurd naar dat nummer. Na het correct invoeren van deze verificatiecode wordt het mobiele nummer opgeslagen en ben je ingelogd bij de webapplicatie.
  • Wanneer het mobiele nummer niet is ingevoerd, kun je het nummer ingeven in het nieuw geopende scherm. Na het invoeren klik je op "Doorgaan" en een SMS met verificatiecode wordt verstuurd naar dat nummer. Na het correct invoeren van deze verificatiecode wordt het mobiele nummer opgeslagen en ben je ingelogd bij de webapplicatie.

Goed om te weten: Twee-factor authenticatie is (nog) veiliger als je op je telefoon uitzet dat je berichten gelijk op je scherm te zien krijgt. Als deze feature, genaamd preview of voorvertoning, aanstaat, kan een ander persoon de verificatiecode lezen zonder dat die hoeft in te loggen in je telefoon.

SMS niet ontvangen

Als je de SMS niet ontvangt, klik je op opnieuw verzenden en de SMS wordt opnieuw verzonden. Als het verkeerde nummer is opgegeven bij het invoeren, kun je teruggaan naar het invoerscherm vanuit het nieuw geopende scherm.

Nummerbehoud

Mocht je niet meer kunnen inloggen doordat je geen toegang meer hebt tot jouw (bevestigde) telefoonnummer door bijvoorbeeld diefstal van je telefoon, zijn er de volgende opties:

• De supergebruiker of accountant kan het opgeslagen telefoonnummer verwijderen en het nieuwe nummer invoeren bij jouw gebruikersgegevens. Je kan inloggen met de ontvangen verificatiecode.
  • De supergebruiker of accountant kan het opgeslagen telefoonnummer verwijderen, jij als gebruiker kan bij de eerstvolgende inlogpoging een nieuwe mobiel nummer opgeven en vervolgens inloggen met de ontvangen verificatiecode.
  • Indien er geen supergebruiker of accountant is om dit nummer te verwijderen, neem dan contact op met de pupport afdeling van Basecone via een bericht in de applicatie of app, ¬†of per mail op support@basecone.nl.