Soms lijkt een gebruiker verwijdert (onzichtbaar), maar blijkt dat niet het geval te zijn. Je ziet de gebruiker dan niet in het overzicht, maar de gebruiker is niet helemaal weg uit Basecone.

Wanneer zie je een gebruiker?

Je ziet een gebruiker alleen in het gebruikersoverzicht als jullie een gemeenschappelijke administratie hebben. Als er geen administratie is waar jullie beide toegang toe hebben, zie je de andere gebruiker dus niet in het overzicht.

Hoe kan ik een gebruiker terughalen?

Het kan voor komen dat een gebruiker tot geen enkele administratie toegang heeft. Je hebt dan ook geen gemeenschappelijke administratie, waardoor deze gebruiker niet zichtbaar is. Een gebruiker met de rol van supergebruiker (de beheerder van de Basecone omgeving) kan de gebruiker toegang geven tot de administratie. Hierdoor zal de gebruiker weer zichtbaar worden in het gebruikersoverzicht.

Om de gebruiker te activeren moet je de volgende stappen doorlopen:

• Log in als supergebruiker (of vraag een supergebruiker om hulp)
  • Ga in Basecone naar het administratieoverzicht (instellingen > administraties)
  • Ga naar het tabblad gebruikers van de administratie¬†
  • Type in de gebruikersnaam of de email van de gebruiker
  • Geef de gebruiker toegang tot deze administratie door op Nee te klikken. Dit zal dan veranderen naar Ja.¬†
  • Ga na of de gebruiker zichtbaar is in het gebruikersoverzicht (instellingen > gebruikers)