Boekstuknummer verkoopfacturen Exact Online
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een gebruiker met één van de volgende rollen; supergebruiker, accountant of boekhouder MKB, kan inrichten hoe het factuurnummer in Exact Online verwerkt dient te worden bij verkoopboekingen.

Bij de administratie instellingen (te bereiken via Instellingen > Administraties > Acties (bewerken) > tabblad Instellingen) staat de volgende setting: ‘Boek factuurnummer van verkoopfacturen naar ‘uw referentie’ in Exact Online’.

Indien een nieuwe administratie wordt toegevoegd in Basecone, dan staat de instelling standaard op ‘nee’.

Als de instelling op ‘nee’ blijft staan, dan is het factuurnummer gelijk aan het boekstuknummer en gelijk aan 'onze ref' in Exact Online.
Dit vergemakkelijkt het automatisch afletteren in Exact Online.

n.b. het veld ‘onze ref’ in Exact Online kan geen alfanumerieke karakters bevatten en mag niet meer dan 9 cijfers bevatten. Dit betekent dat bij een factuurnummer met alfanumerieke karakters, bijvoorbeeld VF0001 er automatisch een opvolgend boekstuknummer zal worden gegenereerd. Dit is identiek aan de administratie instelling op ‘ja’ te zetten (zie hieronder voor meer informatie).

Indien er wordt gekozen voor ‘ja’, dan betekent het dat de reeks van het boekhoudpakket wordt gevolgd.
Deze setting dient op ‘ja’ te worden gezet, als de factuurnummers altijd meer dan 9 karakters bevatten. Het veld ‘onze ref’ is namelijk gelimiteerd tot 9 karakters.

n.b. de reeks van boekstuknummers kun je in het verkoopdagboek van Exact Online instellen (EO: Stamgegevens – overzicht|Dagboeken –verkoopdagboek) . Dit nummer wordt getoond in Basecone zodra de boeking is voltooid.