AccountView
AccountView: Gebruiker heeft geen rechten voor object.....

Deze melding komt voor bij het synchroniseren in Basecone

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De melding 'Gebruiker heeft geen rechten voor object Administratie-instellingen: Object <naam/code> aanmaken is mislukt' kan als synchronisatie fout voorkomen in Basecone.

Dit heeft te maken met de instellingen en rechten in AccountView. Visma of de Visma-dealer kan je hierbij helpen.

Visma geeft wel de volgende uitleg:

De melding geeft aan dat huidige gebruiker niet voldoende rechten heeft om de administratie instellingen te openen in AccountView via Opties > Instellingen > Administratie. De verwachting is dat dit de algemene (Basecone) gebruiker van de koppeling is en anders de gekoppelde AccountView gebruiker in de zgn. accountview.net-omgeving. Deze zullen dus via de toegangsbeveiliging in AccountView toegang moeten krijgen.

Per gebruiker kan dit worden nagegaan in AccountView via Document > Stamgegevens systeem > Gebruikers en dan Document > Toegangsanalyse. Controleer de rechten onder Administratie-objecten/Algemeen/Administratie-instellingen. dit zal moeten worden aangepast door degene die de toegangsbeveiliging voor heeft ingericht. Dit kunt u doen via de volgende stappen:

1. Kies Document/Stamgegevens systeem/Toegangsbeveiligingrollen/OK.

2. Selecteer de rol die gekoppeld is aan de betreffende gebruiker en kies Bewerken/Stamgegevens.

3. Selecteer het tabblad Toegangsrechten.

4. Kies voor Administratie-objecten/Algemeen/Administratie-instellingen

Ik verwacht wanneer dit voor de toegangsbeveiligingsrollen van de gebruikers wordt gedaan dat de melding niet meer naar voren komt.