In Twinfield heb je de mogelijkheid om de komende btw-verhoging over alle administraties heen door te voeren door een extra regel van 9% op de btw-laag codes in te voeren.

Basecone heeft op 20 december om 23:00 een aanpassing doorgevoerd, waardoor wij deze aanpassing in het boekhoudpakket nu ook ondersteunen.

Advies

Na bovenstaande release kun je de toevoeging van een extra regel van 9% op de btw-laag codes doorvoeren in Twinfield. Zie de Twinfield blog voor een instructie om dit door te voeren in Twinfield.

Als de aanpassing van de btw-regels is doorgevoerd in Twinfield, wordt deze automatisch gesynchroniseerd met Basecone. Deze automatische synchronisatie start pas als er een actie wordt uitgevoerd in Basecone, zoals bijvoorbeeld het taggen van een document of een document aanleveren. Een handmatige synchronisatie kan door de Supergebruiker (beheerder van de Basecone omgeving) gestart worden. 

Met synchronisatie gebruikt Basecone de verkorte naam van de desbetreffende BTW code. Basecone zal bij een btw laag-code het juiste percentage voorstellen op basis van de factuurdatum (6% met een factuurdatum in 2018 en 9% met een factuurdatum in 2019).

Hoe kan ik facturen verwerken met 9% btw als ik de aanpassingen nog niet heb doorgevoerd in Twinfield?  

Als je facturen hebt met 9% btw die nu al verwerkt moeten worden, maar je hebt de aanpassing nog niet doorgevoerd, dan kan dit door middel van een handmatige aanpassing in het boekingsscherm. Door op het slotje te klikken (zie onder), kun je de bedragen aanpassen en de factuur alsnog doorboeken naar Twinfield.

Heeft u het antwoord gevonden?