In Exact Online heb je de mogelijkheid om de komende btw-verhoging in te voeren door handmatig een extra regel van 9% op de btw-laag codes. Mocht je dit niet handmatig hebben gedaan, dan zal Exact Online zelf in alle btw laag-codes een extra regel toevoegen met 9% voor facturen met een factuurdatum vanaf 1/1/2019.

Basecone is op tijd klaar om deze extra btw-regel volledig te ondersteunen, ook als er in het nieuwe jaar 6% btw facturen moeten worden verwerkt. Hiervoor zal er op 20 december om 23:00 uur een release worden uitgevoerd.


Wat moet ik nu doen?

Eigenlijk hoef je niets te doen. Exact Online zorgt voor een toevoeging van de 9% btw-regels in Exact Online. En Basecone kiest het juiste btw-percentage op basis van de factuurdatum. Voor meer informatie, zie het Exact blog voor een instructie.


Wat gebeurt er als ik de btw-aanpassing in Exact Online toch al eerder doorvoer (voor de release van Basecone)?

Dit is geen probleem. Facturen met 6% btw kunnen dit jaar probleemloos worden verwerkt, ook al is de extra 9%-regel doorgevoerd in de btw laag codes. Door middel van de release op 20 december zorgen wij er voor dat ook na 1 januari er geen impact is bij het verwerken van facturen met 6% btw.


Hoe kan ik toch al facturen verwerken met 9% btw voor 20 december?

Als je facturen hebt met 9% btw die nu al verwerkt moeten worden, dan kan dit door middel van een handmatige aanpassing in het boekingsscherm. Door op het slotje te klikken (zie onder), kun je de bedragen aanpassen en de factuur alsnog door boeken naar Exact Online.

Heeft u het antwoord gevonden?