Zoals ongetwijfeld bekend, zal het het btw laag-percentage vanaf het nieuwe jaar worden verhoogd van 6% naar 9%. In AccountView kun je hier op verschillende manieren mee omgaan. In dit artikel adviseren we hoe je de aanpassing het beste kunt doorvoeren in Basecone zodat er sprake is van minimale impact.

Basecone gaat op 28 december een aanpassing doorvoeren waardoor je de btw-wijziging in AccountView kunt doorvoeren. Wel adviseren wij om de onderstaande instructies volgen.

Wat moet ik na de release doen?

We adviseren om eerst een nieuw boekjaar 2019 aan te maken en in dit boekjaar in de bestaande btw code van btw laag het percentage aan te passen naar 9%. Het is hierin belangrijk dat de btw-code en omschrijving gelijk blijven.

We adviseren dus om geen nieuw btw-code aan te maken voor het verhoogde btw-percentage. 

Als je het percentage in de bestaande btw code aanpast, dan stelt Basecone (na de release) het juiste btw-percentage voor op basis van de factuurdatum.

Mocht je toch een nieuwe btw-code willen aanmaken, dan zal voor 9% btw-facturen een btw-percentage van 6% worden voorgesteld als de oude btw-laag code is opgeslagen als boekingsregel op de betreffende leverancier.

Heeft u het antwoord gevonden?