Wanneer je in Spenser op het plus icoon klikt, kun je foto's maken of selecteren vanuit je fotogalerij. Je komt dan terecht in het scherm wat hier linksonder staat. Middels het rode icoon kun je een nieuwe foto maken in Spenser en met het groene icoon kun je een foto selecteren uit de fotogalerij van je telefoon.

Zelf foto's maken in Spenser

Er zijn twee opties:

• Eén item
    dit betekent dat er sprake is van één factuur of een bonnetje met één of meerdere pagina's. Je kunt dus ook facturen met meerdere pagina's als één document opslaan.
  • Meerdere items
    dit betekent dat er sprake is van meerdere facturen en/of bonnetjes. Dit is ideaal als je een rits facturen/bonnetjes hebt die je snel achter elkaar wilt fotograferen.

Als je de foto wilt terugzien kun je linksonder op de verkleinde foto klikken zodat je de foto nogmaals kan bekijken.
Indien je klaar bent, klik je op Gereed en dan komen de foto's in het menu In afwachting te staan. Hier kun je aangeven of het een Factuur of een Declaratie betreft. In de volgende artikelen lees je hier meer over:

• Factuur: het opslaan of verzenden van facturen en bonnetjes
  • Declaratie: het doen van declaraties.

NB: als je alleen facturen kunt indienen omdat de instelling "Declaratie" uitstaat bij jouw gebruikersinstelling, kom je direct in het Versturen/Opslaan scherm na klikken op Gereed.

Extra optie: automatisch of handmatig maken van foto

Als je klikt op auto of handmatig rechtsboven in het scherm kun je aangeven of je de foto handmatig wilt maken of dat er gebruik gemaakt dient te worden van een automatische foto.

• Automatische modus
    Als er gekozen wordt voor de automatische modus dan maakt de camera automatisch een foto als er sprake is van een scherpe foto met de juiste achtergrond zodat er een kwalitatief goede foto uitkomt. In dit geval worden de niet bruikbare randen ook automatisch weggesneden. De app geeft feedback als je bijvoorbeeld de positie van de camera moet veranderen.
  • Handmatige modus
    Bij de handmatige modus kun je zelf aangeven wanneer je de foto wilt nemen. Na de foto krijg je ook te zien welk gedeelte van de foto wordt weggesneden en dit kun je eventueel aanpassen om de kwaliteit van de foto te verbeteren. Daarnaast kun je de foto ook roteren indien de foto verkeerd is genomen.

Extra optie: gebruik maken van de zaklamp

Als je klikt op het zaklamp icoontje linksboven in het scherm, dan gaat de zaklamp functionaliteit van de camera aan. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de foto beter wordt indien er sprake is van te weinig licht om te foto goed te maken. In de automatische modus wordt overigens bij een donkere omgeving de tip gegeven om de zaklamp aan te zetten en de foto zal niet genomen zodra de omgeving lichter is.