De app Basecone Spenser kent twee modules, namelijk Factuur en Declaratie. In dit artikel leggen wij het verschil tussen beiden uit.

Voordat je gebruik kan gaan maken van de declaratiemodule in de app Basecone Spenser zal dit eerst nog per gebruiker geactiveerd moeten worden. Let op: er zijn kosten verbonden aan het gebruik van de declaratiemodule, deze bedragen EUR 3,50 (excl. BTW) per maand per gebruiker waarbij de declaratiemodule is geactiveerd.

Activeren declaratiemodule in de app Basecone Spenser

Om van de declaratiemodule in de app Spenser gebruik te kunnen maken, dien je deze te activeren in de gebruikersinstellingen in de webapplicatie. De declaratiemodule kan voor elke gebruiker geactiveerd worden door een gebruiker met de rol van supergebruiker of accountant. Je kunt dit doen door te gaan naar instellingen > gebruikers > acties (bewerken) > tabblad instellingen. Je komt dan in het volgende scherm waar je de declaratiemodule in de app Spenser kan activeren.

Instellingen voor het eerste gebruik van de declaratiemodule

Via de instellingen button rechtsonder in het beginscherm kom je bij jouw persoonlijke instellingen. Voordat je start met het declareren is het goed om ervoor te zorgen dat alles goed staat ingesteld.

Het volledig en juist invullen van Mijn gegevens en de Boekingsinstellingen is belangrijk voordat de eerste declaratie wordt verstuurd.

Mijn gegevens

Als je klikt op mijn gegevens kun je jouw persoonlijke gegevens invullen. Deze gegevens zullen worden meegestuurd naar Basecone en worden getoond op je declaratie. De accountant / controller kan op deze manier zien wie de declaratie heeft verstuurd.

Boekingsinstellingen

Door te klikken op boekingsinstellingen kun je de boekingsgegevens voor de verschillende categorieën invullen. Voor elke categorie kun je een grootboekrekening, kostenplaats en project toevoegen. Mocht je niet over deze gegevens beschikken, dan kun je dit opvragen bij je accountant of controller.

Door eenmalig een grootboekrekening, kostenplaats en project in te stellen, worden deze automatisch meegestuurd met elke declaratie. Tijdens het boeken van de declaratie staan de ingestelde grootboekrekening, kostenplaats en project al gevuld.