Exact
Exact Online: Ik krijg de synchronisatie-fout "forbidden".

Foutmelding - Forbidden - Wrongdivision - Exact Online

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Check eerst of de synchronisatiegebruiker voldoende toegang en rechten heeft tot deze administratie(s) in Exact Online. Meer uitleg hierover kan je vinden in dit artikel.

Dit kan gecontroleerd worden door de Supergebruiker in Basecone.

• Ga naar Instellingen > Kantoor > tabblad Boekhoudsysteem > edit.

• De Basecone gebruiker staat in blauw naast de gebruikersinstellingen

• Klik op de gebruikersnaam

• Deze Basecone gebruiker is gekoppeld aan de Exact gebruiker xxxxxxx

• Heeft deze Exact gebruiker xxxxx toegang tot de administratie in Exact?

• Zou je ook de rechten van deze gebruiker willen controleren in Exact voor deze administratie. Heeft de gebruiker rechten om te boeken?

• Heeft de applicatie Basecone toegang tot jullie Exact?

• Dit kan je vinden in Mijn Exact online (via de synchronisatiegebruiker) rechtsboven > Beveiligingscentrum > onderaan de pagina 'Basecone' blauw onderstreept aanklikken > Administraties beheren. Graag álle administraties rechts zetten.

Als bovenstaande Exact gebruiker toegang heeft tot de administratie, dan zou het kunnen zijn dat bij ons niet de juiste divisiecode bekend is.

Je kunt dit zelf aanpassen in Basecone, door het volgende stappenplan te volgen: Instellingen > administraties > tabblad koppeling. Je kunt hier de divisiecode wijzigen. In dit artikel kun je lezen wat je precies moet doen. Let op! Dit kan alleen worden uitgevoerd door een supergebruiker van je Basecone omgeving.