BTW-verhoging (Twinfield)
Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Twinfield is er de mogelijkheid om de btw-verhoging over alle administraties heen door te voeren. Dit doe je door een extra regel van 9% op de "btw laag"-codes in te voeren.

Door de release van 20 december 2018, ondersteunt Basecone nu ook deze aanpassing in het boekhoudpakket.

Advies

Na bovenstaande release kun je de toevoeging van een extra regel van 9% op de btw-laag codes doorvoeren in Twinfield. Zie de Twinfield blog voor een instructie hoe dit door te voeren is in Twinfield.

Als de aanpassing van de btw-regels is doorgevoerd in Twinfield, wordt deze na de synchronisatie ook zichtbaar in Basecone. Wanneer er in Basecone gewerkt wordt zal er automatisch elke 15 minuten een synchronisatie plaatsvinden. Wil je hier niet op wachten, dan kan de supergebruiker ook handmatige de synchronisatie starten. De supergebruiker kan dit doen door in Basecone op het icoon van de twee pijlen te klikken. 

Na de synchronisatie toont Basecone de verkorte naam van de desbetreffende btw-code. Basecone zal bij een "btw laag"-code het juiste percentage voorstellen op basis van de factuurdatum (6% met een factuurdatum in 2018 en 9% met een factuurdatum in 2019).

Hoe kan ik facturen verwerken met 9% btw als ik de aanpassingen nog niet heb doorgevoerd in Twinfield?  

Als je facturen hebt met 9% btw die verwerkt moeten worden, maar je hebt de aanpassing nog niet doorgevoerd, dan kan dit door middel van een handmatige aanpassing in het boekingsscherm. Door op het slotje te klikken (zie afbeelding), kun je de bedragen aanpassen en de factuur alsnog doorboeken naar Twinfield.

Was dit een antwoord op uw vraag?