Administraties toevoegen

Hoe kan ik nieuwe administraties aanmaken?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt eenvoudig nieuwe administraties toevoegen in Basecone. In dit artikel leg ik je uit waar je op moet letten als je nieuwe administraties toevoegt. Je kunt administraties toevoegen door in Basecone te gaan naar instellingen > administraties, hier kun je op de knop administratie toevoegen klikken (zie hieronder).

📌Om administraties toe te kunnen voegen in Basecone heb je de rol van accountant of supergebruiker nodig.

Stap 1: Selecteer het boekhoudsysteem

Ga naar Instellingen > Administraties > Acties (bewerken)

Allereerst vraagt Basecone je om het boekhoudsysteem te selecteren waar de administraties in staan die je wilt toevoegen.

Staat het boekhoudsysteem dat je wilt selecteren er niet tussen, dan moet deze nog worden toegevoegd in de kantoorinstellingen.

Stap 2: Selecteer de administraties die je wilt toevoegen

Als je het boekhoudsysteem geselecteerd hebt, kun je de administraties die worden weergegeven selecteren en kiezen voor toevoegen. Je kunt per keer maximaal 5 administraties toevoegen.

Basecone controleert welke administraties in het boekhoudsysteem nog niet zijn gekoppeld met Basecone. Je ziet dus alleen administraties om toe te voegen die nog niet in Basecone staan. Daarnaast checkt Basecone of je wel toegang hebt tot deze administraties in het boekhoudpakket.

Staat de administratie die je wilt toevoegen er niet bij?

Waarschijnlijk heeft de gebruiker die ingesteld staat als synchronisatiegebruiker dan geen toegang tot de administratie in het boekhoudpakket. In dit artikel kun je lezen hoe je dit kunt oplossen.

Stap 3: Zorg voor de juiste administratie instellingen

Nadat je de eerste twee stappen hebt doorlopen, staat de administratie in Basecone. Zodra deze is gesynchroniseerd zul je ook een e-mailadres zien staan onder instellingen > administraties.

Je kunt nu de instellingen van de administratie bewerken. Zorg in ieder geval dat de juiste mensen toegang hebben tot deze administratie.