Alle collecties
Aanleveren, ordenen en archiveren
Aanleveren van documenten
E-mails versturen naar Basecone vanaf een scanner
E-mails versturen naar Basecone vanaf een scanner

Lees hier meer over het SPF record en wat je kunt doen als e-mails niet aankomen vanaf de scanner

Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan voorkomen dat e-mails die door een scanner of printer worden verstuurd niet aankomen in Basecone. Om dit in te stellen en werkend te krijgen, kun je de volgende stappen doorlopen. We raden je aan om dit te doen in samenwerking met degene die verantwoordelijk is voor ICT binnen jullie bedrijf, Basecone kan dit niet voor je instellen. 


1. Controleer het e-mailadres van de scanner

Allereerst is het goed om te weten vanaf welk e-mailadres de scanner de documenten naar Basecone stuurt. Als de scanner een domeinnaam gebruikt die niet van jullie zelf blijkt te zijn, dan kan het zijn dat het (from) e-mailadres van de scanner aangepast moet worden.

Mocht je het e-mailadres niet weten, dan kun je deze achterhalen door een document van de scanner naar jezelf te sturen en te kijken wat het adres van de afzender is. 


2. Ga na of het SPF record goed is ingesteld

Wanneer de e-mails van de scanner in Basecone niet aankomen, dan kan het probleem zijn dat de afzender (email gekoppeld aan scanner) niet is toegevoegd aan het zogenaamde SPF record van het domein. De instructie om dit in te stellen kun je hier vinden. 

Onze mailserver voert een SPF check uit. Hiermee controleren wij of de server van wie wij de mail krijgen bevoegd is om e-mails te versturen namens het e-mailadres dat de verzender (in dit geval de scanner) opgeeft. 

Stel de scanner stuurt een document met als afzenderadres scanner@domeinnaam.nl.
Dan vragen wij middels een zogenaamd SPF record op welke ip adressen/domeinen door de eigenaar van deze domeinnaam bevoegd zijn om mail te versturen namens scanner@domeinnaam.nl.

Was dit een antwoord op uw vraag?