Workflow automatisering

Wanneer u altijd met de dezelfde autorisatoren werkt, kunt u Basecone zodanig instellen dat deze standaard worden voorgeselecteerd bij het boeken. U hoeft ze dan niet meer iedere keer handmatig te selecteren.

U gaat hiervoor naar het nieuw geïntroduceerde tabblad “Workflow Instellingen”. Klik hiervoor op het tandwiel-icoon onderaan in het iconen-menu > klik vervolgens op “Administraties” > klik op het Bewerken-icoon onder “Acties” achter de desbetreffende administratie > klik vervolgens op het tabblad “Workflow”.

ScrSh_Instellingen-tab-Workflow

Hier vindt u twee secties:

1. Autoriseren

ScrSh_Instellingen-tab-Workflow-sectie-Autoriseren

Hier vindt u de bekende autorisatie-instellingen die voorheen op het tabblad “Instellingen” terug te vinden waren. Standaard staan alle opties op “Nee”, maar u kunt elke optie naar wens instellen.

Let op: het aantal opties dat u terugvindt op uw scherm, verschilt per boekhoudpakket. Hierboven is de set aangegeven die beschikbaar is voor gebruikers van Twinfield.

2. Workflow Automatisering

ScrSh_Instellingen-tab-Workflow-sectie-WflwAuto

Hier kunt u tot maximaal 3 autorisatoren selecteren die vervolgens standaard staan aangegeven als autorisatoren in het validatiescherm. Ook kunt u ervoor kiezen alleen een tweede en/of derde autorisator aan te wijzen. Dit zou u bijvoorbeeld willen doen in het geval dat de eerste autorisator niet vastligt en dus toch iedere keer handmatig moet worden geselecteerd.

ScrSh_Validatiescherm-met-3-autorisatoren

Overigens kunt u in het validatiescherm de voorgeselecteerde groep autorisatoren handmatig aanpassen. Klik hiervoor op het x-je naast de naam om de autorisator te verwijderen of op het ‘pijltje naar beneden’ om een andere autorisator aan te wijzen.

Let op:

• Workflow Automatisering is op dit moment alleen nog beschikbaar voor de module ‘Autorisatie Na Het Boeken’.
  • De door u voorgeselecteerde groep autorisatoren vindt u niet terug in het validatiescherm bij documenten die al getagd waren vóór de introductie van de feature.