Standaard labels in het boekingscherm


In het boekingscherm in Basecone is het mogelijk om standaard labels in te voeren bij zowel de kopregels- als de boekingsregels.

Kopregels:

In het validatiescherm kunt u in het veld ‘Factuuromschrijving’ een label toevoegen m.b.t. een ander veld in het validatiescherm en opslaan, zodat Basecone bij het boeken de inhoud van het desbetreffende veld automatisch als omschrijving meegeeft. U kunt het label toevoegen als u in het veld ‘Factuuromschrijving’ tussen blokhaken de (juiste) omschrijving van het desbetreffende veld invult.

standaard-labels

Bijvoorbeeld als u [factuurnummer] invult als omschrijving zal bij het boeken de inhoud van het veld factuurnummer worden meegeven als omschrijving. In het boekhoudsysteem en het archief zult u de inhoud van het desbetreffende veld zien. In het validatiescherm ziet u alleen het label. U kunt het label opslaan bij de leverancier/ klant zodat automatisch de label ingevuld wordt bij elke keer dat deze leverancier/ klant geselecteerd is. De labels die u momenteel kunt gebruiken zijn gelimiteerd en moeten volgens onderstaande formats ingevuld worden wil het label actief zijn:

  • [maand] of [month] voor het tonen van de maand waarin de factuurdatum valt

Varianten hierop zijn [maand+1], [maand-1], [month+1] of [month-1] (kan tot en met +12 en -12)

  • [Invoicenumber] [Factuurnummer]
  • [Purchaseorder] [Bestelnummer]
  • [Suppliercode] [Leverancierscode] (N.B.: bij verkoopfacturen wordt dit gezien als gewoon tekst en ook zo getoond)
  • [Suppliername] [Leveranciersnaam] (N.B: bij verkoopfacturen wordt dit gezien als gewoon tekst en ook zo getoond)
  • [Customercode] [Klantcode] (N.B: bij inkoopfacturen wordt dit gezien als gewoon tekst en ook zo getoond)
  • [Customername] [Klantnaam] (N.B: bij inkoopfacturen wordt dit gezien als gewoon tekst en ook zo getoond)

 

Boekingsregels:

De standaard labels zoals beschreven bij de ‘Kopregels’ zijn ook beschikbaar voor het veld ‘Omschrijving’ bij de boekingsregels.

Voor het standaard label [Purchaseorder] [Bestelnummer] is er een verschil met de kopregel. Als u dit label invoert bij ‘Omschrijving’ (bij de boekingsregel) dan vult Basecone het bestelnummer in dat vermeld staat in het veld ‘Bestelnummer’ in de boekingsregel en dus niet van de kopregel.

Dit geldt per boekingsregel.