Heeft u een vraag?

Als u een vraag heeft kunt u deze hieronder stellen, of vul in waarnaar u op zoek bent!

Meestgestelde vragen

De bijlage in de e-mail is hernoemd naar winmail.dat

U krijgt een melding terug dat uw e-mail niet verwerkt kan worden en dat uw e-mail een bijlage winmail.dat bevat, terwijl u een bestand met .pdf extensie had verstuurd.

Dit is een bekend probleem en wordt veroorzaakt door Outlook bij de verzendende eindgebruiker, hieronder een link naar een extern artikel van Microsoft waarin staat hoe u dit probleem zelf op kunt lossen.

http://support.microsoft.com/kb/278061/nl

Ik krijg Twinfield Integration failure. De grondslag (0.00) moet gelijk zijn aan de som van de detailregels...

De volledige melding komt neer op de volgende boodschap:

Twinfield integration failure. De grondslag (0.00) moet gelijk zijn aan de som van de detailregels ({xxx.xx}) met {uw btw-code voor ICP}.//De grondslag in de basisvaluta (0.00) moet gelijk zijn aan de som van de detailregels in de basisvaluta (xxx.xx) met {uw btw-code voor ICP}.//De grondslag (-xxx.xx) moet gelijk zijn aan de som van de detailregels (0.00) met {uw btw-code voor ICP}.//De grondslag in de basisvaluta (-xxx.xx) moet gelijk zijn aan de som van de detailregels in de basisvaluta (0.00) met {uw btw-code voor ICP}.

Ongeldige XML – het element ‘performancetype’ mag niet worden aangeleverd. Ongeldige XML – het element ‘performancecountry’ mag niet worden aangeleverd. Ongeldige XML – het element ‘performancevatnumber’ mag niet worden aangeleverd. Ongeldige XML – het element ‘performancedate’ mag niet worden aangeleverd.

Waarschijnlijk is het volgende het geval:
Uw BTW-code voor ICP (Intracommunautaire prestaties) is in Twinfield gekoppeld aan BTW-groep NL4B.
En in Twinfield is voor de BTW-groep NL4B de optie ‘ICP’ niet aangevinkt.

In Basecone staat de BTW-code wel als ICP-code aangemerkt en daarom komen de extra velden voor landcode, BTW-nummer en transactiedatum beschikbaar. Wanneer u de extra ICP-velden (nodig bij een ICP-boeking) ingevuld worden, kan Twinfield deze niet verwerken omdat in Twinfield de BTW-code niet als ICP-code wordt gezien. Daarom geeft Twinfield vervolgens deze foutmelding.

Om dit op te lossen kunt in Basecone via het menu naar Instellingen gaan en dan naar Administraties.
Als u daar de desbetreffende administratie opent kunt u bij de tab Instellingen “Inkoop ICP BTW codes” vinden. Daar zal in het veld {uw btw-code voor ICP} staan.

Wanneer u daar de BTW-code verwijdert, zal Basecone de BTW-code niet meer zien als ICP en zullen de ICP-velden niet meer tevoorschijn komen. U kunt dan de boeking maken zonder foutmelding.

Ik krijg de melding: "Boekhoudsysteemgebruiker: Twinfield login is mislukt: uw account is geblokkeerd. U kunt doorwerken in Basecone zonder de koppeling met Twinfield. U kunt dit instellen in Gebruikersbeheer." Wat gaat er fout?

Er kunnen twee oorzaken zijn voor deze fout: 1) De Twinfield-gebruiker die gekoppeld is aan deze Basecone-gebruiker is niet geactiveerd. Raadpleeg uw Twinfield-beheerder of de Twinfield helpdesk om deze te activeren. 2) Het wachtwoord bij de gekoppelde Twinfield-gebruiker dat Basecone kent komt niet overeen met het huidige wachtwoord voor Twinfield. U kunt het wachtwoord aanpassen via het menu Instellingen – gebruikers en dan via bewerk gebruiker naar de button bij “Boekhoudsysteem gebruiker instellen”.

Ik krijg de foutmelding 'Twinfield integration failure. Dimensie 1 moet altijd worden ingevuld'. Wat gaat er fout?

Dit is een melding vanuit Twinfield.
Twinfield zegt over deze foutmelding:
“Twinfield is opgebouwd uit een aantal (dimensie) niveaus. Op het eerste niveau staan de grootboekrekeningen, op de overige niveau’s eventuele subadministraties. Krijgt u bij de invoer de melding dat Dimensie 1 altijd gevuld moet worden dan ontbreekt de code van de grootboekrekening nog.”

Bij de boeking die u wilde maken ontbreekt dus een grootboekrekening. Let op dit hoeft niet per se een zichtbare boekingsregel te zijn: Er kan ook een grootboekrekening ontbreken bij de gebruikte BTW-code of sub-administratie.

Ik krijg de foutmelding 'Twinfield integration failure. De regeldatum is niet toegestaan.' Wat gaat er fout?

Dit is een melding vanuit Twinfield. In Twinfield staat dan de instelling voor regeldatum op ‘niet toegestaan’ en zou op ‘toegestaan’ moeten worden gezet. Dit kunt u doen door in Twinfield naar de desbetreffende administratie te gaan. Dan gaat u naar: Algemeen – Administratie – Kassen en Banken – Kas (evt. dubbelklik op veld code), klikken op volgende en dan de instelling voor regeldatum (5e regel) op ‘toegestaan’ zetten. Als u daarna nog een keer probeert de boeking te maken, zou de foutmelding niet meer moeten verschijnen.

Vindt u niet het antwoord dat u zoekt?
Lees bij het onderdeel Basecone Helpdesk hoe u het Support Team van Basecone kunt raadplegen.