Instellingen Kantoor (Omgeving)

Lees hier meer over de kantoorgegevens, het toevoegen van een boekhoudsysteem, de synchronisatiegebruiker en de contractgegevens.

Cees Houpt 🚀 avatar
Geschreven door Cees Houpt 🚀
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via de functie Kantoor binnen het onderdeel Instellingen kun je jouw omgeving in Basecone definiëren, waarbinnen je administraties en gebruikers kunt aanmaken.

Deze instellingen en gegevens zijn alleen zichtbaar voor een gebruiker met de rol van supergebruiker.

Kantoorgegevens

Wanneer je via Instellingen in het linkermenu de tab Organisatie aanklikt, zie je de instellingen van je omgeving in Basecone.

Details

In eerste instantie zie je de algemene kantoorgegevens: details. De naam van je bedrijf of organisatie komt hierin meestal terug. De Organisatiecode (Kantoorcode) is de code die je bij de registratie hebt gekozen en wordt door alle gebruikers ingevoerd bij het inloggen om toegang te krijgen tot een van de administraties binnen uw Kantoor (omgeving).

Wil je de kantoorcode wijzigen? Lees hier alles over de mogelijkheden.

Voorkeuren

In het tweede tabblad voorkeuren kan je de Twee-factor authenticatie (2FA) aanzetten voor alle gebruikers in de organisatie

Facturering

In het tabblad facturering zie je alle gegevens zoals de NAW-gegevens die op het afgesloten contract met Basecone van toepassing zijn. De Supergebruiker kan de volgende zaken wijzigen voor de facturatie. Klik op deze link voor meer toelichting over hoe je dit aanpast in Basecone.

Voordat je deze aangepaste gegevens opslaat moet je als Supergebruiker bevestigen dat je gemachtigd bent om deze namens de contractant te wijzigen.

Aan de rechterkant van het scherm vind je ook:
- de algemene Voorwaarden

- het verwerkersovereenkomst

- de Service Level Agreement

Koppelingen

Per toegevoegde koppeling (boekhoudsysteem) dien je een synchronisatiegebruiker in te stellen die voor alle administraties de stamgegevens, zoals grootboekrekeningen, debiteuren, crediteuren, BTW-codes etc synchroniseert. Basecone gebruikt deze gegevens om de herkenning te verbeteren, de koppeling te leggen met de juiste relaties uit je boekhouding en om de snelheid van het boeken te verhogen.

Je kunt in dit scherm ook nieuwe boekhoudsystemen toevoegen. Dit kun je doen door te klikken op de knop boekhoudsysteem toevoegen. Vervolgens dien je het boekhoudsysteem te selecteren en je gegevens van dit boekhoudsysteem toe te voegen. Daarna selecteer je de Basecone synchronisatiegebruiker.

De Basecone Synchronisatiegebruiker is een gebruiker in Basecone, waaraan vervolgens een boekhoudsysteemgebruiker is gekoppeld. In het veld eronder zie je staan welke gebruiker uit uw boekhoudsysteem dit is.

Basecone raadt de volgende keuzes aan, bij het kiezen van een Synchronisatiegebruiker:

• de Synchronisatiegebruiker is een gebruikersnaam in Basecone. Het is niet van belang welke rol deze gebruiker heeft, maar in het algemeen heeft deze gebruiker de rol Supergebruiker toegekend

• de Synchronisatiegebruikeris gekoppeld aan een gebruiker uit je boekhoudsysteem (Boekhoudsysteemgebruiker) die in uw boekhouding toegang heeft tot: alle administraties die je wilt koppelen en alle stamgegevens die uit alle gekoppelde administraties overgehaald worden.