Instellingen – Kantoor (Omgeving)

Via de functie Kantoor binnen het onderdeel Instellingen kunt u uw omgeving in Basecone definiëren, waarbinnen u uw administraties en gebruikers kunt aanmaken.

Kantoor

Wanneer u bij Instellingen de tab Kantoor opent ziet u de instellingen van uw omgeving in Basecone. De naam van uw bedrijf of organisatie komt hierin meestal terug. De Kantoorcode is de code die u bij de registratie hebt gekozen en wordt door alle gebruikers ingevoerd bij het inloggen om toegang te krijgen tot een van de administraties binnen uw Kantoor (omgeving).

Logo

U kunt ook uw logo aanleveren. Het logo plaats Basecone linksbovenin uw scherm. Als gebruikers op het logo klikken keren zij vanuit elke functie in Basecone terug naar het Overzichtsscherm. Het logo wordt het beste afgebeeld als uw afbeelding een hoogte heeft van 40 pixels. U kunt Basecone Support raadplegen als u hulp nodig heeft om uw logo netjes te tonen in Basecone.

Synchronisatie met boekhoudsysteem

Per Kantoor dient u een synchronisatiegebruiker in te stellen die voor alle administraties de stamgegevens, zoals grootboekrekeningen, debiteuren, crediteuren, BTW-codes etc synchroniseert. Basecone gebruikt deze gegevens om de herkenning te verbeteren, de koppeling te leggen met de juiste relaties uit uw boekhouding  en om de snelheid van het boeken te verhogen. U kunt in een Kantoor voor elke Boekhoudsysteem dat u gekoppeld heeft met Basecone een synchronisatiegebruiker aanmaken.

De Synchronisatiegebruiker is een gebruiker in Basecone, waaraan vervolgens een boekhoudsysteemgebruiker is gekoppeld. In het blauw ziet u vermeld welke gebruiker uit uw boekhoudsysteem dit is. Basecone raadt de volgende keuzes aan:

• de Synchronisatiegebruiker is een gebruikersnaam in Basecone. Het is niet van belang welke rol deze gebruiker heeft, maar in het algemeen heeft deze gebruiker de rol Supergebruiker toegekend
  • de Synchronisatiegebruiker is gekoppeld aan een gebruiker uit uw boekhoudsysteem (Boekhoudsysteemgebruiker) die in uw boekhouding toegang heeft tot:
    • alle administraties die u wilt koppelen
    • alle stamgegevens die uit alle gekoppelde administraties overgehaald worden