Facturen opvragen en bekijken in Exact Online

Bij de boeking in Exact Online de link naar document in Basecone zichtbaar maken.

Het kan zijn dat u bij de boeking in het Inkoopboek of Verkoopboek in Exact Online nog niet de link naar het document in het Basecone archief te zien krijgt.
Om deze link te kunnen zien dient u in Exact Online het veld Externe Koppeling aangevinkt hebben in de scherminstellingen.
U kunt die scherminstellingen aanpassen, door in de boeking in de rechter bovenhoek op het icoontje met schroevendraaier en sleutel te klikken en vervolgens op ‘aanpassen’.

In het pop-up scherm dat verschijnt kunt u aanvinken welke velden u in het scherm wilt zien.
Zet een vinkje bij de optie “Externe Koppeling” en klik op ‘Bewaren’.

Factuur zichtbaar in Exact Online

In Basecone kunt u een factuur aanleveren en de transactiegegevens verwerken naar Exact Online. De factuur wordt opgeslagen in het archief in Basecone. Bij de verwerking naar Exact Online stuurt Basecone standaard een link mee waarmee vanuit het boekingscherm in Exact Online de factuur in Basecone kan worden opgevraagd.

Daarnaast is het ook mogelijk om een kopie van de factuur mee te sturen naar Exact Online zodat deze direct zichtbaar is in het boekingscherm. Dit is per administratie in te stellen en wel op de volgende manier:

Ga in Basecone naar Instellingen >> Administraties >> selecteer een administratie via Acties (Bewerken) aan de rechterkant >> ga naar tab Instellingen >> zet “Stuur PDF van factuur mee met boeking” op Ja.

Exact factuur

Graag uw aandacht voor de volgende zaken:

• Als de instelling op “nee” staat dan wordt alleen de Basecone-link gestuurd, als de instelling op “ja” staat dan wordt zowel de Basecone-link als de PDF gestuurd;
  • Exact Online hanteert een maximum van ongeveer 10mb per PDF, grotere bestanden worden dus niet meegestuurd. In dat geval toont Basecone een melding maar de factuur wordt wel verwerkt naar Exact Online;
  • De administratie instelling “Stuur PDF van factuur mee met boeking” staat standaard voor iedere administratie op “nee”.