Betaalbaar stellen facturen in Twinfield na autorisatie

Bij het betalen in Twinfield van inkoopfacturen is het van belang dat de boeking definitief is en dat de  optie “niet in betaalbatch” is gedeselecteerd.
Om controle te houden over het betaalproces van inkoopfacturen in Twinfield biedt Basecone drie extra administratie-instellingen in combinatie met de functionaliteit “autorisatie na het boeken”. U vindt deze terug op het nieuw geïntroduceerde tabblad “Workflow Instellingen”. Klik hiervoor op het tandwiel-icoon onderaan in het iconen-menu > klik vervolgens op “Administraties” > klik op het Bewerken-icoon onder “Acties” achter de desbetreffende administratie > klik vervolgens op het tabblad “Workflow”.

Aldaar vindt u twee secties, “Autoriseren” en “Workflow automatisering”. We kijken nu alleen even naar de eerste sectie:

ScrSh_Instellingen-tab-Workflow-sectie-Autoriseren

Selecteer “niet in betaalbatch” na toewijzing autorisatoren
Wanneer deze instelling op “aan” staat zal Basecone bij boekingen, waarbij minimaal één autorisator na het boeken is toegewezen, automatisch de optie “niet in betaalbatch” selecteren in het validatiescherm. Dit kan niet handmatig worden gewijzigd, tenzij eerst alle autorisatoren worden verwijderd.  Hiermee is de boeking in Twinfield geblokkeerd voor betaling.

Deselecteer “niet in betaalbatch” na goedkeuring autorisatoren
Wanneer deze instelling op “aan” staat zal Basecone, nadat alle toegewezen autorisatoren hebben geautoriseerd, automatisch de boeking in Twinfield updaten en het vinkje “niet in betaalbatch” deselecteren.

Maak boeking definitief na goedkeuring autorisatoren
Wanneer deze instelling op “aan” staat zal Basecone, nadat alle toegewezen autorisatoren hebben geautoriseerd, automatisch de status van de boeking in Twinfield wijzigen van “concept” naar “definitief”.