Autorisaties beheren


Wanneer u wilt opvragen welke documenten er nog geautoriseerd dienen te worden per administratie kunt u de functie Autorisatie-overzicht gebruiken.


Overzicht per administratie

Om autorisatoren op documenten te beheren dient u te beschikken over de rol Autorisatie-beheerder. Als u deze rol toevoegt aan uw gebruiker kunt u alle autorisaties op documenten in administraties raadplegen en zonodig aanpassen.

Linksbovenin kunt u een specifieke administratie opgeven of meerdere administraties opgeven. Standaard zijn alle administraties geselecteerd. Aan de rechterzijde ziet u per administratie of de eerste, tweede of derde autorisator nog een factuur dient te autoriseren. Per document kan de eerste, tweede of derde autorisator een andere persoon zijn, om deze reden staan er geen namen bij vermeld. De grafiek laat alleen de autorisator zien die als eerstvolgende aan de beurt is om een factuur te autoriseren. Als de eerste autorisator nog geen goedkeuring heeft gegeven, is de tweede autorisator niet weergegeven.


Autorisatoren per document

Als u op een grafiek klikt kunt u inzien welke autorisatoren zijn aangegeven op elk document, en welke autorisatoren al hun goedkeuring hebben gegeven. Aan de linkerkant kunt u ook een specifieke autorisator opgeven om alle documenten weer te geven die aan deze autorisator zijn toegewezen.

U kunt nu zien welke documenten u dient aan te passen als u bijvoorbeeld een autorisator wilt omzetten. U kunt de omzetting uitvoeren door het document op te zoeken in het Overzichtsscherm.