Advies en antwoorden van het Basecone-team

Na het inloggen ziet u het overzichtsscherm in Basecone. Als de gebruiker uitsluitend is gekoppeld aan de rol autorisator, ziet u ook alleen de facturen die u zelf dient te beoordelen. Als de gebruiker is gekoppeld aan meerdere rollen, is het aan te bevelen om in het filter alleen de te autoriseren documenten te kiezen.

Je kan nu van elke factuur inzien wie de factuur aan jou heeft voorgesteld (zie in de middelste kolom achter de tags). Per factuur is het mogelijk na te gaan wie als autorisatoren zijn opgegeven. Beweeg hiervoor de muis over het label autorisatoren.

Als je het eens bent met de factuur, klik dan op goedkeuren, dan zal de factuur beschikbaar komen om te boeken - of doorgestuurd worden naar de volgende autorisator. Wanneer je het niet eens bent met de factuur wijs de factuur dan af.

Autorisator wijzigen

Het kan voorkomen dat je niet zelf de factuur wilt goedkeuren of afwijzen, maar dat je van mening bent dat een andere autorisator de factuur dient te beoordelen. Klik dan op de knop autorisator aanpassen en je kan een nieuwe autorisator voorstellen en opgeven waarom je de autorisator wil wijzigen.

Notificatie

Een autorisator ontvangt niet per nieuw te autoriseren factuur een e-mail. Elke 24 uur stuurt Basecone een herinnering uit en bericht autorisatoren als er facturen langer dan 48 uur ter beoordeling zijn voorgesteld. Indien een autorisator hierop niet inlogt en de facturen beoordeelt, ontvangt de supergebruiker een e-mail met informatie over autorisatoren die nog facturen dienen te beoordelen. De autorisatie-beheerder (in veel gevallen beschikt de supergebruiker ook over de rol autorisatie-beheerder) kan vervolgens een autorisator aansporen om de facturen alsnog te beoordelen, of ervoor kiezen om de facturen aan een andere autorisator toe te wijzen.