Advies en antwoorden van het Basecone-team

Bij het betalen in Twinfield van inkoopfacturen is het van belang dat de boeking definitief is en dat de  optie niet in betaalbatch is gedeselecteerd.
Om controle te houden over het betaalproces van inkoopfacturen in Twinfield biedt Basecone drie extra administratie-instellingen in combinatie met de functionaliteit autorisatie na het boeken. Deze is terug te vinden op het tabblad workflow instellingen. Klik hiervoor op het tandwiel-icoon onderaan in het iconen-menu › klik vervolgens op administraties › klik op het bewerken-icoon onder acties achter de desbetreffende administratie › klik vervolgens op het tabblad workflow.

Daar zie je twee secties, autoriseren en workflow automatisering. We kijken nu alleen even naar de eerste sectie:

Selecteer niet in betaalbatch na toewijzing autorisatoren
Wanneer deze instelling op aan staat zal Basecone bij boekingen, waarbij minimaal één autorisator na het boeken is toegewezen, automatisch de optie niet in betaalbatch selecteren in het validatiescherm. Dit kan niet handmatig worden gewijzigd, tenzij eerst alle autorisatoren worden verwijderd. Hiermee is de boeking in Twinfield geblokkeerd voor betaling.

Deselecteer niet in betaalbatch na goedkeuring autorisatorenWanneer deze instelling op aan staat zal Basecone, nadat alle toegewezen autorisatoren hebben geautoriseerd, automatisch de boeking in Twinfield updaten en het vinkje niet in betaalbatch deselecteren.

Maak boeking definitief na goedkeuring autorisatorenWanneer deze instelling op aan staat zal Basecone, nadat alle toegewezen autorisatoren hebben geautoriseerd, automatisch de status van de boeking in Twinfield wijzigen van concept naar definitief.