Abonnement activeren

Als u zich via de website van Basecone heeft aangemeld om te starten met Basecone, kunt u in een paar stappen uw kantoor gereed maken. De eerste stap is het activeren van uw abonnement.  Binnen uw omgeving kunt u vervolgens administraties uit uw boekhoudsysteem koppelen en gebruikers aanmaken.

Abonnement Activeren

Na het bevestigen van uw inschrijving wordt u gevraagd om uw abonnement te activeren. U kunt zelf een kantoorcode opgeven, dit is meestal uw bedrijfsnaam. Kies tenslotte een wachtwoord.

Boekhoudsysteem koppelen

Vervolgens maakt u een koppeling met uw boekhoudsysteem. Met deze koppeling kunt u in een later stadium administraties koppelen met Basecone. Indien u meerdere boekhoudsystemen gebruikt, kunt zelf kiezen welke koppeling u het eerste aanlegt.

Vul vervolgens de inloggegevens van uw boekhoudsysteem in. Let erop dat u het beste een gebruiker kunt kiezen die toegang heeft tot alle administraties, functies en gebruikers die u nu of later wilt koppelen met Basecone.  U kunt direct controleren of de inloggegevens correct zijn.

De medewerkers van Basecone hebben op geen enkele wijze toegang tot uw administraties in uw boekhoudsysteem. De koppeling vindt automatisch en versleuteld plaats.

Kantoor, administratie en gebruikers

In de laatste stap van het aanmeldproces kunt u uw eigen omgeving in Basecone inrichten.

Vul uw gegevens aan, upload het logo van uw bedrijf of organisatie en sla de instellingen op.

Administraties

Bij de tab Administraties kunt u uit uw boekhoudsysteem de administraties koppelen die u via Basecone wilt voeren. Selecteer de administraties die u wilt koppelen en sla uw keuze op.

Gebruikers

Bij de tab Gebruikers kunt u automatisch gebruikers aanmaken in Basecone die reeds bestaan in uw boekhoudsysteem. Door het leggen van een automatische koppeling zorgt u ervoor dat Basecone weet met welke gebruiker uit uw boekhoudsysteem een boeking gemaakt dient te worden, en bewaakt Basecone de bevoegdheden en audit-trail van uw boekhouding. U hoeft alleen gebruikers te koppelen die via Basecone mogen boeken in uw boekhoudsysteem. Gebruikers die alleen aanleveren of autoriseren hoeven niet gekoppeld te zijn aan een gebruiker uit het boekhoudsysteem. Zie hiervoor het onderdeel Instellingen – Gebruikers.